ISO BELGELENDİRME
Sektörler
Karbon Ayak İzi Hesalama
İso Belgelendirme
Taksim Danışmanlık Hizmetleri
Güncel Fuarlar
Önceki Sonraki
WorldFood Türkiye’nin En Büyük Gıda Fuarı
WorldFood Türkiye’nin En Büyük Gıda Fuarı
9-12 Eylül 2021
Provimes Web ve Mobil Kurulum ve Kullanım Eğitimimize Davetlisiniz.
Provimes Web ve Mobil Kurulum ve Kullanım Eğitimimize Davetlisiniz.
03 Haziran, Perşembe
Provimes Web ve Mobil Kurulum ve Kullanım Eğitimimize Davetlisiniz.
Provimes Web ve Mobil Kurulum ve Kullanım Eğitimimize Davetlisiniz.
03 Haziran, Perşembe Saat: 10
Kurumsal Akademiler Konferansı
Kurumsal Akademiler Konferansı
24 Haziran 2021 | 14:00 - 16:4
Doğaya Saygı Sertifikası
GRS (Global Recycle Standard) Eğitimi
İlan Adı : GRS (Global Recycle Standard) Eğitimi
Firma Adı : Taksim Danışmanlık Hizmetleri
Yetkili : Dilek AŞAN
Adres : Beylikdüzü OSB mah. Mermerciler Sanayi Sit. 3. Cad. No: 8 Corner Office K:3 D:53 Beylikdüzü / İstanbul
Telefon : (0541) 345-2034
Gsm No : (0212) 438-4206
İlan Hakkında

  Faaliyetleri kapsamında geri dönüştürülebilir ürünler kullanan firmalar ve kurumlar için oldukça önemli bir standart olan GRS (Küresel Geri Dönüşüm Standardı), 2008 yılında Control Union Certifications (CU) tarafından geliştirildikten sonra 2011 yılında Textile Exchange’e devredilmiştir. İçeriği ve kapsamı belirli periyotlar ile güncellenlenen GRS’ye sahip olmak isteyen kurumlar, sertifika için başvuru yapmadan önce mutlaka bir GRS eğitimi almak durumundadır. Zira, GRS eğitimi alınarak öncelikle bu sertifikanın ne kadar gerekli bir belge olduğu ve standart kapsamında kurum bünyesinde ne gibi kriterlerin sağlanması gerektiği anlaşılabilmektedir.

  GRS, içerisinde sadece teknik bilgilerin yer aldığı ve bu standardı bünyesine katacak kurumun sahip olması gereken teknik kriterleri barındıran bir standart olmadığından, GRS eğitimi de teknik bilgilerin yanında standart kapsamında sosyal ve çevresel gerekliliklerin de anlatıldığı bir eğitim olarak düzenlenmektedir. Bu bakımdan GRS eğitimi alan kişiler, birçok anlamda detaylı bilgiler edinme ve GRS’nin kurumlara katacakları faydaları öğrenme şansına sahip olabilmektedir.

GRS Eğitimi Kim Tarafından Verilmektedir?
    Bu eğitim, özel sektör ve / veya kamu kuruluşlarının GRS gibi çeşitli kalite vea yönetim standartlarına sahip olması sürecinde onlara destek sağlayan veya doğrudan belgelendirme hizmeti sunan kurumlar tarafından verilmektedir. Süresi genelde bir ya da birkaç gün olan GRS eğitimi , başvuru sahibi firmaların ofislerinde veya atölyelerinde düzenlenebildiği gibi ayrı bir yerde de organize edilebilmektedir.

GRS Eğitimi Hedefleri ve Kapsamı
      GRS eğitimi ile standardın gerektirdiği birçok bilgi katılımcılara aktarılırken ana hatlarıyla şu konulardan bahsedilmektedir:
-    GRS sertifikasyonu ile neyin amaçlandığı, sertifikasyon programının hedefleri ve çıktıları.
-    Sertifikasyon sürecinde hangi adımların atılması gerektiği ve izlenmesi gereken iş akışı.
-    GRS’nin neleri kapsadığı, hangi konularda firmalara nasıl bir yükümlülük getirdiği.
-    GRS sertifikasyonu sürecinde hazırlanması ve sunulması gereken dokümanlar.
-    GRS ile ilgili belgelendirme hizmetlerinin nasıl gerçekleştirildiği, bu hizmeti veren kurumlar ile olan ilişkinin nasıl yönetileceği.
GRS eğitimi alındıktan sonra standart ve içeriği hakkında detaylı bilgiler edinilirken aynı zamanda sertifikasyon ve belge alma süreci ile ilgili de nasıl bir planlama yapılacağı konusunda doğru bir yönlendirme yapılabilecektir.

GRS Eğitimi ve Standardın Detayları
    Geri dönüştürülebilir ürünler kullanarak yeni ürünler imal eden veya bu ürünlerin ticaretini yapan her bir şirket ya da kurum için oldukça önemli ve hatta bazı durumlarda zorunlu hale gelen GRS programı, kapsamlı bir eğitim alınmadan doğru ve hızlı bir şekilde öğrenilebilecek bir süreç değildir. Bu bakımdan, bu alanda uzmanlık ve tecrübe sahibi bir danışmanlık veya eğitim firmasından en kısa zamanda bir GRS eğitimi almak için planlama yapılmasında fayda vardır. Bu eğitimlerde, GRS’nin içerisinde yer alan şu önemli konulardan detaylı olarak bahsedilmektedir:

1. Bölüm – Genel Bilgiler
Bu kısımda, standardı ilgilendiren diğer referans dokümanlar, GRS sertifikasyonunun prensipleri, geri dönüştürülebilir malzeme ve tedarik zinciri gereklilikleri alatılmaktadır.
2. Bölüm – Sosyal Gereklilikler
Bu bölüm, GRS’nin ne kadarlı kapsamlı bir standart olduğunu gösteren kısımlardan biridir. Zira, bu bölümde geri dönüştürülebilir ürünlerin kullanıldığı sektörde faaliyet gösteren firmalardaki işveren ve işçi arasındaki ilişkiye dair oldukça değerli bilgiler yer almakta; çalışma ücretleri, sosyal haklar, istihdam koşulları, çalışma saatleri, sağlık ve güvenlik vb. gibi birçok konuda kapsamlı bir çerçeve çizilmektedir.
3. Bölüm – Çevresel Gereklilikler
Bu bölüm de yine geri dönüştürülebilir ürün endüstrisinde ve ticaretinde olması gereken çevre bilincine dair bilgilerin yer aldığı kısımdır. Çevre yönetim sisteminin nasıl olması gerektiği konusunda izlenmesi gereken stratejilerin yanı sıra enerji kullanımı, su kullanımı, atık su yönetimi, sera gazı emisyonları gibi çevre ile ilgili faktörlerin değerlendirildiği bu bölüm GRS eğitimi için en önemli yerlerden biridir.
4. Bölüm – Kimyasal Gereklilikler
Bu bölümde, geri dönüştürülebilir ürünler ile ilgili kimyasal olarak değerlendirmeler yapılmaktadır. Bu bağlamda, GRS ürün kimyasal yönetimi, kullanımı kısıtlı ya da sınırlı olan kimyasal malzemeler, bir tehlike veya risk ihtiva eden maddeler vs gibi güvenlik ve sağlık açısından da önemli bilgilere yer verilmektedir.

 

 

 

Firmanın Diğer İlanları
Yasal Uyarı
İsfirmarehberi.com´da yer alan kullanıcıların oluşturduğu tüm içerik, görüş ve bilgilerin doğruluğu, eksiksiz ve değişmez olduğu, yayınlanması ile ilgili yasal yükümlülükler içeriği oluşturan kullanıcıya aittir. Bu içeriğin, görüş ve bilgilerin yanlışlık, eksiklik veya yasalarla düzenlenmiş kurallara aykırılığından İsfirmarehberi.com hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Bizi Takip Edin !
Facebook Twitter Google Plus Linkedin Youtube Instagram