Slither.io ve Agar.io oyunu oyna çılgınlığı
Slither.io ve Agar.io oyunu oyna çılgınlığı
Slither.io ve Agar.io oyunu oyna çılgınlığı ... Türkiyede de büyük bir çılgınlık haline gelen ve milyonlarca oyun sever tarafından oynanan Agar.io ve Slither.io oyunlarının rekabeti sürüyor. İlk olarak Agar.io ile başlayan oyun tutkusu 2015 yılının sonlarına doğru büyük bir ivme yakaladı. Dünyanın en çok giriş yapılan 500 sitesi arasına girmeyi kısa sürede başaran Agar.io oyunu, 2016 yılının Nisan ayında açılan benzer oyun Slither.ioya yenildi...
Uluslararası internet istatistikleri verilerini paylaşan Alexaya göre Agar.io şuanda dünyanın en çok giriş yapılan 725nci sitesi. Ve daha önce ilk 500 site arasında yer alıyordu. 2016 yılı Nisan ayıyla birlikte ünlenen Slither.io internet sitesi ise Alexaya göre şuanda dünyanın en çok giriş yapılan 268nci sitesi olmayı başardı. Slither.ionun da bu kadar ünlenmesinin nedeni Agar.io gibi kullanışlı ve her seferinde daha fazla hırsa neden olması.
Dünyanın en büyük arama motoru Googleden alınan veriler de Alexayı doğruluyor. Nitekim, Googlenin istatistik verilerini baz alarak oluşturduğu Google Trends servisinde Agar ile Slither kelimelerini karşılaştırdığımızda elde edilen sonuç değişmiyor. Agar en yüksek arama hacmine 2015 yılının Temmuz ayında ulaşırken, Slither araması ise Mayıs 2016da en yüksek aramasına ulaştı ve bu arama Agar aramasının neredeyse iki katı.
bu kadar yükse giriş seviyelerine ulaşma nedeni ise bir çok oyun uzmanına göre hırs etkisi. İki oyunda da karakterler çok kısa zamanda yükseliş yaşayıp, çok kısa zamanda düşebiliyor. Ve bu nedenle oyun kullanıcıları her seferinde yeniden bir deneme yapmak istiyor. 2 boyutlu olan ve web tarayıcısı üzerinden kullanılan oyunlarda genel amaç hücreleri yemek ve büyümek. Oyunlarda farklı sunucular yer almakta ve kullanıcılar her sunucunun ilk 10 kişisi arasına girmeye çalışmaktadır.