Sanayiciler Ve Öğrenciler Buluştu
Sanayiciler Ve Öğrenciler Buluştu
Ege Üniversitesi’nin ev sahipliği yaptığı Ege Tekstil Sanayici Tanışma Toplantısı, EÜ Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümü Turgut Yazıcıoğlu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantının açılış konuşmasını Ege Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Kadoğlu yaptı. Etkinliğe Tekstil ve Konfeksiyon Uygulama ve Araştırma Merkez Koordinatörü End. Müh. Ali İhsan Karaca, akademisyenler, öğrenciler ve firma temsilcileri katıldı.
Toplantının öğrencilerle sektörü bir araya getirdiğini ifade eden Prof. Dr. Kadoğlu, amaçlarının bölümlerinden yeni mezun olacak öğrencilerin iş bulabilmesini kolaylaştırmak olduğunu söyledi. Prof. Dr. Kadoğlu,“ Öğrencilerimiz burada sektörün önde gelen temsilcileriyle buluşma fırsatı bulacaklar. Bu kombinasyonun firmalarımız için de önemli olduğunu düşünüyoruz. Bölümümüz bu güne kadar 4 bin 500 civarında mezun verdi ve bu mezunlarımız şu an da tüm tekstil ve hazır giyim sektöründe çok büyük hizmetler yapıyorlar. Yeni mezun olacak arkadaşlarımızın da yeteneklerine ve isteklerine uygun pozisyonlar bulabilmelerini istiyoruz. Firmalarımız da arzu ettikleri tekstil mühendislerini ve tekstil teknikerlerini bulabilmesini istiyoruz” diye konuştu.
Türkiye’nin ilk kurulan ve en gelişmiş altyapısına sahip Tekstil Mühendisliği Bölümü olan Ege Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü, Türk Tekstil ve Konfeksiyon Sanayi için bugüne kadar çok sayıda tekstil mühendisi yetiştirdi. Bu yıl da tekstil teknolojisi iplik, dokuma, örme, tekstil kimyası, terbiyesi ve konfeksiyon opsiyonlarında her birinde yaklaşık 50’şer olmak üzere toplam 150 genç tekstil mühendisi daha iş hayatına başlayacak.
Temelleri 1988 yılında atılan Emel Akın Meslek Yüksek Okulu da, Türk Tekstil ve Konfeksiyon Sanayi’nin ihtiyacı olan nitelikli teknik ara eleman yetiştiriyor. Güncel gelişmeler ve konfeksiyon sanayicilerden gelen talepler doğrultusunda eğitim programı sürekli yenilenen Emel Akın Meslek Yüksek Okulu’ndan bu yıl Tekstil Teknolojisi programından 20, Moda-Tasarım ve Giyim Üretim Teknolojisi programlarından yaklaşık olarak 60’ar öğrenci mezun olacak.