ISO BELGELENDİRME
Sektörler
Karbon Ayak İzi Hesalama
İso Belgelendirme
Taksim Danışmanlık Hizmetleri
Güncel Fuarlar
Önceki Sonraki
WorldFood Türkiye’nin En Büyük Gıda Fuarı
WorldFood Türkiye’nin En Büyük Gıda Fuarı
9-12 Eylül 2021
Provimes Web ve Mobil Kurulum ve Kullanım Eğitimimize Davetlisiniz.
Provimes Web ve Mobil Kurulum ve Kullanım Eğitimimize Davetlisiniz.
03 Haziran, Perşembe
Provimes Web ve Mobil Kurulum ve Kullanım Eğitimimize Davetlisiniz.
Provimes Web ve Mobil Kurulum ve Kullanım Eğitimimize Davetlisiniz.
03 Haziran, Perşembe Saat: 10
Kurumsal Akademiler Konferansı
Kurumsal Akademiler Konferansı
24 Haziran 2021 | 14:00 - 16:4
Doğaya Saygı Sertifikası
‘Başımıza gelmez demeyin’
‘Başımıza gelmez demeyin’
Edirne Orman İşletme Müdürlüğünde İş-Kurun Toplum Yararına Programı kapsamında çalışanlara Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü toplantı salonunda verildi. Eğitimi veren İstanbul Orman Bölge Müdürlüğünde Orman Yüksek Mühendisi ve aynı zamanda A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı N. Yaşar Öztürk,istatistiklere göre, ölümlü iş kazalarında Türkiyenin Avrupa birincisi, dünya üçüncüsü olduğunu belirterek, iş güvenliğini önemsediklerini belirtti. 
A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Orman Yüksek Mühendisi N. Yaşar Öztürk, Edirne Orman İşletme Müdürlüğü olarak 6331 Sayılı yasa gereği işe başlayanlara çalışma şartlarını ve yasalardaki hakları hukukları görevlerinin neler olduğu konusunda bilgilendirmek için işe başlama eğitimleri verdiklerini kaydetti. Sorumlulukları ve karşılaştıkları risklerin neler olduğunun aktarılacağı bir bilgilendirme eğitimi olduğunu belirten Öztürk, Edirne Orman İşletme Müdürlüğünde İş-Kurun Toplum Yararına Programı kapmasında çalışanlara bilgilendirme yapıldığını ifade etti. 
Öztürk, iş güvenliğinin de, işyerlerinde işin yürütülmesi sırasında çalışma şartları ve teknik ekipmanların yarattığı tehlikelerin sağlığa verebileceği etkilerden korumak, daha iyi bir çalışma ortamı gerçekleştirebilmek için yapılan sistemli ve bilimsel çalışmalar olarak tanımının yapıldığını belirtti. "İş sağlığı; işin insana, insanın da işine uygun hale getirilmesini hedefler" diyen Öztürk, sunumunda özetle şunlara yer verdi:
"TÜRKİYE, İŞ KAZALARINDA AVRUPADA BİRİNCİ, DÜNYADA ÜÇÜNCÜ"
"Kazayı; önceden planlanmayan, bilinmeyen, kontrol dışına çıkan, çevresine zarar verebilecek nitelikte olayları olarak tanımlamaktayız. İş kazasını da, planlanmamış ve beklenmeyen bir olay sonucunda zarara, sakatlanmaya ve ölüme neden olabilen durumları kaza diye tanımlamaktayız. İş güvenliğine önem veriyoruz. İstatistiki bilgilere göre; dünyada her üç dakika da bir iş kazası meydana gelirken, her 90 dakikada bir kişi sakat kalmakta. Her dört saatte bir kişi de hayatını kaybediyor. Türkiyede ölümlü iş kazaları Avrupada birinci, dünyada da üçüncüymüş. 
FIKRA DEĞİL, GERÇEK!
Benim başıma gelmez demeyin. İşte yaşanmış bazı çarpıcı kazalar; 
Emekliliğine yıl kalan demir çelik fabrikası işçisi 600 tonluk pres makinesinin arasından emeklemek suretiyle geçerek, 2450 santigratlık fırında sigarasını yakmaya çalıştı ve hayatını yanarak kaybetti. Karabük Demir Çelik Fabrikaları
Gemi mühendisinin kazan kontrolü yaptığı sırada kapağın kapatılması ve yola çıkan geminin kazanında kalarak hayatını kaybetmesi. Kocaeli, Dlovası
Elektrik direğine yaslanıp ayakkabısındaki taşı çıkarmak için ayağını silkeleyen kişiyi elektrik çarptığını sanan bir başkasının akımdan kurtarmak amacıyla kafasına kürekle vurup öldürmesi Rize-Tunca Köyü
Bir vatandaşın yatağındaki tahtakurusunu öldürmek için yaptığı ilaçlamadan sonra uykuya dalınca tahtakurularıyla birlikte zehirlenmesi." Bodrum - Yalıkavak
İş sağlığı ve güvenliği genel kuralları ve güvenlik kültürü, çalışma mevzuatı ile ilgili bilgiler, çalışanların yasal hak ve sorumlulukları, iş yeri temizliği ve düzeni, iş kazası ve meslek hastalığından doğan hukuki sonuçlar, meslek hastalıklarının nedenleri, hastalıktan korunma prensipleri ve korunma tekniklerinin uygulanması, biyolojik ve psikolojik risk etmenleri, ilk yardım, kimyasal, fiziksel ve ergonomik risk etmenleri, elle kaldırma ve taşıma, parlama, iş ekipmanlarının güvenli kullanımı, ekranlı araçlarla çalışma, elektrik, tehlikeleri, risk ve önlemleri, iş kazalarının sebepleri ve korunma prensipleri ile tekniklerinin uygulanması, güvenlik ve sağlık işaretleri, kişisel koruyucu donanım kullanımı, tahliye ve kurtarma konularının işlendiği eğitim sonrası katılımcılar sınava tabi tutuldu. 
Yasal Uyarı
İsfirmarehberi.com´da yer alan kullanıcıların oluşturduğu tüm içerik, görüş ve bilgilerin doğruluğu, eksiksiz ve değişmez olduğu, yayınlanması ile ilgili yasal yükümlülükler içeriği oluşturan kullanıcıya aittir. Bu içeriğin, görüş ve bilgilerin yanlışlık, eksiklik veya yasalarla düzenlenmiş kurallara aykırılığından İsfirmarehberi.com hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Bizi Takip Edin !
Facebook Twitter Google Plus Linkedin Youtube Instagram