ISO BELGELENDİRME
Sektörler
Taksim Danışmanlık Hizmetleri
Karbon Ayak İzi Hesalama
İso Belgelendirme
Güncel Fuarlar
Önceki Sonraki
WorldFood Türkiye’nin En Büyük Gıda Fuarı
WorldFood Türkiye’nin En Büyük Gıda Fuarı
9-12 Eylül 2021
Provimes Web ve Mobil Kurulum ve Kullanım Eğitimimize Davetlisiniz.
Provimes Web ve Mobil Kurulum ve Kullanım Eğitimimize Davetlisiniz.
03 Haziran, Perşembe
Provimes Web ve Mobil Kurulum ve Kullanım Eğitimimize Davetlisiniz.
Provimes Web ve Mobil Kurulum ve Kullanım Eğitimimize Davetlisiniz.
03 Haziran, Perşembe Saat: 10
Kurumsal Akademiler Konferansı
Kurumsal Akademiler Konferansı
24 Haziran 2021 | 14:00 - 16:4
Doğaya Saygı Sertifikası
KÜTÜKCÜ: “KONYA, 5’İNCİ SANAYİ HAMLESİNE HAZIRLANIYOR”
KÜTÜKCÜ: “KONYA, 5’İNCİ SANAYİ HAMLESİNE HAZIRLANIYOR”
Konya, Türkiye’deki 285 Organize Sanayi Bölgesi OSB’ni temsil eden Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu OSBÜK’nun yönetim kuruluna ev sahipliği yaptı.
15 İl’in OSB Başkanları, bölge müdürleri ve sanayicilerinin bir dizi toplantı ve ziyaretlere katılmak üzere geldiği Konya’da, ev sahipliği Konya Organize Sanayi Bölgesi Başkanı, OSBÜK Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü yaptı. OSBÜK’ün Konya programı kapsamında ilk olarak Konya, karaman, Aksaray ve Niğde’deki OSB Başkanlarının katılımıyla bir toplantı gerçekleştirildi ve KOP Bölgesi OSB’lerinin sorunları masaya yatırıldı. OSBÜK Başkanı Cahit Nakıboğlu, Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Yaşar Öztürk ve Konya Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Memiş Kütükcü’nün katıldığı bu toplantının ardından, sanayiciler akşam yemeğinde bir araya geldi. Burada bir sunum yaparak Konya sanayisi ve Konya Organize Sanayi Bölgesi hakkında bilgi veren Konya OSB Başkanı, OSBÜK Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü, Türkiye’nin sanayi merkezlerinden birisi haline gelen Konya’nın, girişimcilerin omuzlarında yükseldiğinin altını çizdi.
Konuşmasında Konya’nın bu yılın ilk 10 ayında 204 yatırım teşvik belgesi ile Türkiye’de en fazla yatırım teşvik belgesi alan ikinci şehir olduğunu, ayrıca Konya Organize Sanayi Bölgesi’nde 105 yeni fabrikanın aynı anda yükseldiğini vurgulayan Kütükcü, tüm bunların Konya’nın yatırım iştahının devam ettiğine işaret olduğunu bildirdi.
“KOS, 4. SANAYİ HAMLESİNİ TAMAMLADI”
Konya’nın sanayi üretimiyle, ihracatıyla Türkiye’nin büyümesine pozitif katkı verdiğini kaydeden Başkan Kütükcü, şehrin başarısının en somut örneğinin Konya Organize Sanayi Bölgesi olduğunu, şu anda 505 fabrikanın üretim yaptığı bölgenin son 2 yılda 350 milyon Euro’nun üzerinde uluslararası yatırım aldığını söyledi. Kütükcü, “1976 yılında kurulan Konya Organize Sanayi Bölgemiz, 4’üncü genişleme hamlesini tamamladı. 7 milyon metrekareden oluşan 5’inci genişleme alanını tahsise açma çalışmalarına da aralıksız devam ediyor, Konya’yı 5’inci sanayi hamlesine hazırlıyoruz” dedi.
Kütükcü, Konya’nın 8 faal OSB, bin 543 ihracatçı firma, 5 üniversite, 2 teknokent, enerji ihtisas organize sanayi bölgesi, gelişmiş sanayi altyapısı ve birlikte hareket edebilme kabiliyetiyle Türkiye’nin yeni Marmara Havzası olmaya aday olduğunu sözlerine ekledi.
“KONYA’NIN AYNI HEDEFE ODAKLANMASINDAN ÇOK ETKİLENDİM"
Kütükcü’nün ardından söz alan OSBÜK Başkanı Cahit Nakıboğlu ise, Konya’dan ve Konya Organize Sanayi Bölgesi’nden övgüyle bahsetti. Konya OSB’den çok etkilendiğini söyleyen Nakıboglu, “Konya OSB’yle hakikaten gurur duydum. Konya’nın böyle bir OSB kurması, sanayisini böylesine geliştirmesi ülke için çok ciddi bir kazanım. Ayrıca Konya’daki ziyaretlerimizde Konya’nın Valisi, Büyükşehir Belediye Başkanı, oda başkanları ve iş dünyasıyla aynı yöne baktığını, aynı hedefe odaklandığını gördük. Bir işadamı olarak bundan gerçekten çok etkilendim ” dedi.
Nakıboğlu, Türk sanayisinin 1960’lı yıllardan bu yana önemli mesafeler kat ettiğini, bundan sonraki hedeflerinin ise OSB’leri daha ileri teknoloji üreten bir yapıya sevk etmek olduğunu ifade etti.
Konuşmaların ardından Konya Valisi Muammer Erol ve Konya OSB Başkanı Memiş Kütükcü, OSBÜK Başkanı Nakıboğlu’na hediye takdim etti. Konya programı kapsamında Konya Valisi Muammer Erol ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’i de ziyaret eden OSBÜK heyeti, Konya Organize Bölge Müdürlüğü’nün yatırımları ile bölgedeki bazı fabrikaları da gezerek, yatırımlar hakkında bilgi aldı.
Yasal Uyarı
İsfirmarehberi.com´da yer alan kullanıcıların oluşturduğu tüm içerik, görüş ve bilgilerin doğruluğu, eksiksiz ve değişmez olduğu, yayınlanması ile ilgili yasal yükümlülükler içeriği oluşturan kullanıcıya aittir. Bu içeriğin, görüş ve bilgilerin yanlışlık, eksiklik veya yasalarla düzenlenmiş kurallara aykırılığından İsfirmarehberi.com hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Bizi Takip Edin !
Facebook Twitter Google Plus Linkedin Youtube Instagram