ISO BELGELENDİRME
Sektörler
Taksim Danışmanlık Hizmetleri
Karbon Ayak İzi Hesalama
İso Belgelendirme
Güncel Fuarlar
Önceki Sonraki
WorldFood Türkiye’nin En Büyük Gıda Fuarı
WorldFood Türkiye’nin En Büyük Gıda Fuarı
9-12 Eylül 2021
Provimes Web ve Mobil Kurulum ve Kullanım Eğitimimize Davetlisiniz.
Provimes Web ve Mobil Kurulum ve Kullanım Eğitimimize Davetlisiniz.
03 Haziran, Perşembe
Provimes Web ve Mobil Kurulum ve Kullanım Eğitimimize Davetlisiniz.
Provimes Web ve Mobil Kurulum ve Kullanım Eğitimimize Davetlisiniz.
03 Haziran, Perşembe Saat: 10
Kurumsal Akademiler Konferansı
Kurumsal Akademiler Konferansı
24 Haziran 2021 | 14:00 - 16:4
Doğaya Saygı Sertifikası
Bilişim Vadisinden garip kokular geliyor!
Bilişim Vadisinden garip kokular geliyor!
CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Gebze Muallimköydeki Bilişim Vadisini Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı.
Tarhan, istimlak işlemi tamamlanmadan bölgede yıkımın başlamasını gündeme getirdiği soru önergesinde, ihalenin kime verildiğini ve haksız hukuksuz uygulamaların nedenini sordu.
 
CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın yazılı yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde bölge halkının uygulamaya yönelik eleştirilerini ve şikayetlerini dile getirdi. Gebze Muallimköy Mevkii’nde temeli atılan Bilişim Vadisi ile ilgili olarak yurttaşların mağduriyetinin tarafına iletilmesi üzerine konuyu araştırdığına değinen Tarhan, bölgede istimlak işlemleri yapılmadan inşaata başlandığı ve kuluçka binaları ile yolların yapımının sürdüğü iddialarını hatırlattı.
 
Arsa sahiplerine arada uçurum yaratacak farkta fiyatların teklif edildiğini kaydeden Tahsin Tarhan, buna ilişkin mahkeme tarafından yürütmeyi durdurma kararlarını gündeme getirdi. 
Gebze Teknik Üniversitesi Muallimköy Mevkii’ndeki kampüsünde bulunan 3 binadan, inşaat halindeki 7 katlı binanın Bilişim Vadisi Projesi kapsamında yıkımına başlandığı iddialarının da basına yansıdığını kaydeden CHP Kocaeli Milletvekili Tarhan, "Yıkımı gerçekleştirilen binaların Kamu Hizmeti kategorisinde Avrupa’nın en iyisi olarak seçildiği, bu binaların Bilişim Vadisi Projesi’ne entegre edilebileceği de basına yansıyan haberler arasındadır" dedi.
 
PROJELENDİRME NE ZAMAN YAPILDI?
Tahsin Tarhan, TBMM Başkanlığı’na sunduğu soru önergesinde, Bilişim Vadisi’ne ilişkin projelendirmenin hangi tarihte yapıldığı yanıtının verilmesini istedi. "İstimlak işlemlerinin yapılmadan inşaata başlanıldığı doğru mudur?" diyen CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan önergesinde şu sorulara yer verdi; 
-İstimlak işlemlerinin normal prosedür içinde gerçekleştirilmeden vatandaşlarımızın mülkiyet hakkının ihlal edilerek inşaatlara başlanması hangi yasal düzenleme dayanak alınarak yapılmıştır?
-Proje ve fizibiletesi önceden gerçekleştirilen bu girişimde istimlak yapılmaksızın inşaata başlanılmasını gerektirecek kadar acil durum nedir?
-Arsa sahiplerine m2 başına yapılan tekliflerdeki uçurumun nedeni nedir?
-Bu konuda mahkeme tarafından alınmış bir yürütmeyi durdurma kararı bulunmakta mıdır?
-Yürütmeyi durdurma kararı alındı ise; uçurum yaratacak farkta fiyat uygulamasına ilişkin nasıl bir uygulamaya gidilecektir?
 
İHALE KİME VERİLDİ?
Tarhan, yapımı devam eden kuluçka binaları ile yolların ihalesinin hangi usulle, hangi firmaya, ne kadar bedelle verildiğini de sorduğu önergesinde, "Çok büyük vaatlerle sunulan ve bilişim sektöründe atılımları öngören bu projede bölge halkının-yani insan faktörünün hiç önemsenmemesi ve hatta hukuksuz uygulamalarla mağdur edilmesinin nedeni nedir?" ifadelerine de yer verdi.
Yasal Uyarı
İsfirmarehberi.com´da yer alan kullanıcıların oluşturduğu tüm içerik, görüş ve bilgilerin doğruluğu, eksiksiz ve değişmez olduğu, yayınlanması ile ilgili yasal yükümlülükler içeriği oluşturan kullanıcıya aittir. Bu içeriğin, görüş ve bilgilerin yanlışlık, eksiklik veya yasalarla düzenlenmiş kurallara aykırılığından İsfirmarehberi.com hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Bizi Takip Edin !
Facebook Twitter Google Plus Linkedin Youtube Instagram