AÖF öğrenci girişi, AÖF sınav girişi yerleri, belgesi, AÖF giriş
AÖF öğrenci girişi, AÖF sınav girişi yerleri, belgesi, AÖF giriş
AÖF öğrenci girişi yaparak sınav giriş belgenizi almak ve sınav giriş yerlerinizi öğrenmek için haberimizi inceleyebilirsiniz. Açıköğretim Fakültesi AÖF sınavları hafta sonu gerçekleştiriliyor. Öğrenciler ise zorunlu olarak yanında AÖF sınav giriş belgesini bulundurmak zorundalar. Aynı zamanda sizlere tavsiyemiz sınav günü herhangi bir sorun olmaması adına daha önceden sınav giriş yerlerinizi öğrenerek ziyaret etmenizdir. Sizler de AÖF öğrenci girişi yapmak ve sınav giriş belgenizi almak, sınav giriş yerlerinizi öğrenmek için haberimizi detaylı olarak inceleyebilirsiniz.
AÖF sınav giriş yerleri öğrenmek için tıklayınız
AÖF sınav giriş belgesi almak için tıklayınız
AÖL SINAV GİRİŞ BELGELERİ
Açık lise eğitimi gören öğrenciler sınava Giriş Belgelerini Milli Eğitim Bakanlığının resmi sitesi üzerinden çıkarabileceklerdir. Resmi internet sitesinden alınacak belgenin bilgisayar çıktısı ile sınava girileceklerdir. Posta ile sınav giriş belgesi gönderilmeyecektir.
Sınav Yeri Seçimi:
a. Öğrenci; kayıt işlemini gerçekleştirdikten sonra, ders seçiminin bitiş tarihine kadar adres / sınav yeri bilgilerini güncelleyebilir.
b. Ders seçimi bittikten sonra mazereti nedeniyle başka bir merkezde çalışma, askerlik, askerlikten dönüş, hastalık, tayin, nakil, tutukluluk, evlilik, hükümlülük ve tahliye durumu olanlar vb. sınav günü başka bir il sınırı içinde olacak öğrencilerin, mazeretlerini belgelendirmek şartıyla, bulundukları il/ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü Sınav Yürütme Başkanlığına müracaat etmeleri gerekmektedir. Mazeretleri kabul gören öğrenciler yedek salonlarda sınava alınacaktır.
Sınava Giriş Belgelerinin Alınması: Sınava Giriş Belgeleri maol.meb.gov.tr adresinde yayınlanacaktır. Bu adresten alınacak bilgisayar çıktısı ile sınava girilecektir. Posta ile sınav giriş belgesi gönderilmeyecektir.
Sınav Günü Yanınıza Almanız Gerekenler:
a. Mesleki Açık Öğretim Lisesi Kimlik Kartı,
b. Mesleki Açık Öğretim Lisesi Sınava Giriş Belgesi,
c. Nüfus Cüzdanı, Ehliyet veya Pasaport,
d. Mesleki Açık Öğretim Lisesi Kimlik Kartı ve Sınava Giriş Belgesi yanında bulunmayan öğrenciler geçerli bir Kimlik Kartıyla salon yoklama listelerinde isimleri olmaları halinde sınava alınacaklardır.
AÖL SINAVLARINA HAZIRLANMA
Milli Eğitim Bakanlığı, Açıköğretim Okulları öğrencilerinin televizyon, radyo ve internet teknolojilerini kullanarak sınavlara hazırlanabilmesi için gerekli alt yapıyı oluşturmuştur. Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinin sınavlara çalışırken yaralanabileceği kaynaklar aşağıdaki maddelerde sıralanmıştır.
- Kitap Dağıtım Merkezlerinden aldığınız Açıköğretim Okulları ders kitapları ders notları ile hazırlanabilirsiniz.
- Daha önceki Açık Öğretim Lisesi sınavlarında çıkmış soruları gözden geçirebilirsiniz.
AÇIK ÖĞRETİM LİSESİNDEN MEZUN OLMAK İÇİN;
Toplam Dönemin: en az 8 ve üzeri,
Toplam Kredinin: 192 ve üzeri,
Alan Kredisinin alanlı okuyanlar için: 80 ve üzeri olması gerekir. Bunların öğrencilik durumlarına göre dağılımı şöyle;
Alanlılar için: 112 kredi ortak, 80 kredi ise alan kredisi olması,
Alansızlar için: 120 kredi ortak, 72 kredi ise seçmeli derslerden tamamlanması gerekiyor.Tabi bunlar mezun olmak için gerekli kredilerin alt limiti, daha fazla bir kredi ile de mezun olabilirsiniz.
KAYIT YENİLEME NE DEMEKTİR?
Açık lisede öğretim dönemliktir. Dolayısıyla her sene 3 dönem ayrı ayrı kayıt yenilemek gerekir. Bir öğrenci 1 dönem kayıt yenilemezse "donuk", 2 dönem üst üste kayıt yenilemezse "silik" öğrenci durumuna düşer. Bu öğrenciler kayıt yenilemedikleri için ders seçemez ve sınavlara giremez. Bu yüzden ilk defa kayıt olan bir öğrenci, AÖL web sitesinde "iş takviminde" duyurulan "kayıt yenileme" tarihlerinde kaydını yenileyip, ders seçimi yapmak zorundadır. Kayıt yenilemeler, bankaya ücreti yatırdıktan sonra bulunduğunuz semtteki görevli düz lisede yapılmaktadır.
AÖL SINAV SONUÇLARININ DUYURULMASI VE İTİRAZLAR
AÖL sınav sonuçları internet ortamında “www.aol.meb.gov.tr" adresinden duyurulmaktadır. Sınav sonucunda mezun olamayan öğrencilerin bir sonraki dönem için kayıt yenileme ve ders seçim işlemlerini yapması gerekmektedir. Sınav sonuçlarına yapılacak olan itirazlar, sınav sonuçlarının www.aol.meb.gov.tr ve www.maol.meb.gov.tr internet adreslerinde yayımlanmasından itibaren en geç 5 beş gün içinde dilekçeyle Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğüne ://odsgm.meb.gov.tr/www/ortak-sinavlara-itiraz/icerik/18yapılacaktır. Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğüne bu yönde yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.
AÖF sınav giriş yeri sorgulamak için tıklayın: www.anadolu.edu.tr/acikogretim
AÖF sınav giriş yeri sorgulama işlemlerini sizlere adım adım anlatacağız:
1.adım: Açık Öğretim Fakültesi AÖF resmi sitesine giriş yapınız. Bağlantıyı yukarıda sizlerle paylaştık.
2.adım: Öğrenci girişi butonuna tıklayınız. Direk bağlantı linki: https://login.anadolu.edu.tr/login.aspx
3.adım: E-Posta Adresi veya TC Kimlik Numarası ve şifre bilgileriniz giriniz. Bu bilgilere sahip değilseniz giriş yapamazsınız.
4.adım: Yukarıda sizlerle paylaştığımız ekran görüntüsünde üstteki sınav kategorisine tıklayınız.
Not: AÖF sınav giriş yerleri açıklanmadığı sürece menülerin alt kategorileri arasında görülmez.
2015-2016 Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakülteleri Sınav Tarihleri
Güz Dönemi Ara Sınavı 12 - 13 Aralık 2015
Güz Dönemi Dönem Sonu Sınavı 23 - 24 Ocak 2016
Bahar Dönemi Ara Sınavı 16 - 17 Nisan 2016
Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı 04 - 05 Haziran 2016
2015-2016 Tek Ders Sınavı 16 Temmuz 2016
AÖF sınavları Cumartesi-Pazar günleri dört oturum halinde yapılmaktadır. Öğrencilere, sınava gireceği her ders için 20 soru sorulacak, 30ar dakika sınav süresi verilecektir.
AÖF sınav giriş yerleri nasıl sorgulanır?
AÖF öğrenci giriş, E-Posta Adresi veya TC Kimlik Numarası ve şifre ile giriş yaptıktan sonra ekrana gelen sayfada üst kısımda yer alan Bilgilendirme paneli veya Sınav İşlemleri sekmesinden öğrenebilirsiniz. AÖF sınav giriş yerleri henüz açıklanmamıştır.
GÜZ DÖNEMİ BAHAR DÖNEMİ
1. Yıl 1. yarı yıl dönem 2. yarı yıl dönem
2. Yıl 3. yarı yıl dönem 4. yarı yıl dönem
3. Yıl 5. yarı yıl dönem 6. yarı yıl dönem
4. Yıl 7. yarı yıl dönem 8. yarı yıl dönem
Güz dönemi veya akademik yılsonunda 2,00 ortalamasını sağlayamayan öğrenciye akademik yetersizlik uyarısı yapılır.
Genel Not Ortalaması: Genel not ortalaması bütün dönemlerde aldığımız derslerin toplam not değerleri ile toplam kredilerine bölünmesi ile bulunur.
Ders Geçme: Dersi geçmek için o dersin harf notuna bakılır. Eğer CC ve üzeri ise o dersi koşulsuz şartsız geçmişsiniz demektir.
Dersten Kalma: Dersten kalmak için o dersin harf notuna bakılır. Eğer FF ise o dersten direk kalmışsınız demektir ve sonraki yıl bu dersi almanız gerekmektedir.
Şartlı / Koşullu Geçme: Dersinizin harf notu CD DC yada DD ise bu derslerden koşullu olarak geçmişsiniz demektir. Bu şekilde geçmenin koşulu ise bir sonraki dönem Genel Not Ortalamanızı 2.0′ın üzerinde getirmeniz gerekmektedir. Yani Genel not ortalamanız 2.00 ise bu dersi/dersleri geçmiş, 2.00 ve altında gelir ise bu dersten/derslerden kalmışsınız demektir.
Akademik Yetersizlik Uyarısı Ve Ders Tekrarı: Güz dönemi veya akademik yıl sonunda 2.00 GNO sağlayamayan öğrenciye “Akademik Yetersizlik Uyarısı" yapılır. “Akademik Yetersizlik Uyarısı" alan öğrencinin, bir sonraki dönem sonundaki GNOnın en az 2.00 olması gerekir.
Açıköğretim AÖF öğrenci girişi yaparak hafta sonu yapılacak olan sınav için giriş belgesi alabilir ve sınav giriş yerlerinizi öğrenebilirsiniz. Öğrenciler kimlik bilgileri ile AÖF öğrenci girişi yapabilir ve sınav günü bir aksilik olmaması adına sınav giriş yerlerini daha önceden görebilir. Aynı zamanda öğrenciler sınav günü yanında sınav giriş belgelerini bulundurmak zorundalar. Sizler de AÖF Açıköğretim öğrenci girişi yaparak sınav giriş yerlerinizi öğrenmek ve sınav giriş belgenizi almak için haberimizi inceleyebilirsiniz.