Firma Hakkında
Yazılı yoklama uygulamaları - Her güne bir sınav yapılır.
- Sınav saati önceden duyurulur.
- Arka, arkaya zor derslerin sınavı yapılmaz.
- Dersler haftanın günlerine homojen olarak yayılmaktadır.
Ödev verilmesi ve ödev kontrol sistemi;
Ödevler az ve sürekli verilir ve mutlaka kontrol edilir.
Ödevin amacı öğrencinin öğrenmesini kolaylaştıracak şekilde olmaktadır. Ödev sadece öğrencinin gelişimi için verilmektedir. Defter tutturma stratejileri; Öğretmen ve öğrencini ortak değeri, öğrencinin defteridir. Öğrencinin en önemli yardımcısı defteridir. Sınıflamaların puana göre yapılması, derslerin işlenişinde ve öğrencinin başarısında önemli rol oynamaktadır. Bununla beraber aynı gruba aynı öğretmenlerin derse girmeleri, tüm sınıflarda aynı hizmetin üretilmesi için önemlidir. Derse giren öğretmenlerin sınıfları paylaşmaları(9-11, 10- 12 gibi) Eğitim öğretime yönelik tüm birimlerde açık büfe sistemi uygulanmaktadır. (Çünkü sorumluluk öğrencinin kendine aittir) Bir öğretmenin çok çeşit derse girmemesi, sadece iki gruba derse girmesi, öğretmenin dersleri daha verimli işlemesi demektir.
Tüm bu yapılanlar, öğrencilerin gelecekteki hayatını verimli kılabilmesi adına ?pratik planlama eğitimi? verebilmek içindir. EĞİTİM: (Tamamen davranış anlamındadır) Eğitim ortamlarımızdaki davranışlarımızda öğrencilere güven veriyor muyuz? (Burada güven ile güvenlik karıştırılmamalıdır.) Öğrenciye rağmen eğitim yapamayız. Eğitim, öğrencinin güvenini kazanmaktır. Öğrenciler, "Bizim hocamız bu sorunu çözer!" diyorsa güven ortamı oluşmuştur. Eğitim öğrenciyi yapılan işe ortak etmektir. Öğretmen öğrenciye rağmen hareket etmemelidir. Öğretmen yaptığı tüm davranışların öğrencinin faydasına olduğuna önce inanmalıdır. Sonra öğrenciyi inandırmalıdır. Bu durum öğrencinin hayat okulundaki davranışlar bütününü oluşturma eğitimidir. Şu unutulmamalıdır ki öğrenci bizim için vardır. Biz de öğrenci için varız. Referans noktamızda bu iki husus yer almaktadır. Tüm öğrenciler öğretmenine aynı oranda inanmayabilir. Yani davranışlarımızın öğrencideki yansımaları farklı farklı olabilir. Bu normal bir durumdur. Ancak, öğrenci bu inançsızlığın kendisinden kaynaklandığını biliyorsa, öğretmenin hakkını iade edecektir. Yapılan bir organizasyon öğrenciye ne gibi faydalar sağlayacaktır. Bu öğrencilere anlaşılır bir dille anlatılmalıdır. İşte bu eğitimdir. Örneğin:Seçmeli ders saatleri kimi korumak içindir. kimin menfaatinedir. - Müdürün nerede durması gerekir? Öğrenci ile öğretmen arasında mı? Öğrencinin yanında mı, yoksa hepsinin önünde mi, hepsinin arkasında mı?
Öğrenci sayısında azalma başladığında piyasa algısı çoktan gerçekleşmiştir. Bir ekip sürekli öğrencinin nabzını ölçmeli, farklı kategorilerdeki öğrencilerle sürekli söyleşi yapmalıdır. Öğretime yönelik aksaklıklar karın ağrısı yaparsa, öğrenci eğitime ait kapılarını kapatır. Buna rağmen eğitim yapmaya çalışırsanız mutsuz insanlar oluşur. Size zoruyla gelir. Geri dönüşü olmayan gidişler yaşanır. Hürmet merhametin geri yansımasıdır. Eğer öğrenci size küfrediyorsa ve siz bunu görmüyorsanız, öğrenci sizin yanınızda başka bir zorunluluktan duruyordur. Öğretmen seçimi serbest bırakılsaydı en çok seçilen öğretmenler kimler olurdu? En az seçilen öğretmenler neleri eksik yaptılar ki seçilmediler. İşte yöneticilik bunu görmektir. Öğretmenin işini kolaylaştıran organizasyonlar öğrencinin de işini kolaylaştırıyor mu? (Kabinet, günlük iki yazılı uygulaması gibi?)
Öğrencinin taşlarının altında neler var? Bunu bilmelisiniz. Gülücükler suni?mi? Siyasi mi? Samimi mi? Öğrenci her öğretmene göre davranış geliştirir. Siyasi gülücüklere de samimi cevaplar vermek zorundayız. Bu davranışa çözüm merkezli strateji geliştirmeliyiz. İşi hep öğrenciye havale etmek, bahanecilik duygusunu geliştiriyor. İşleri hep başkalarına havale etmek sakat bir toplum ortaya çıkarıyor. Sorumlulukları okul yapsın, devlet yapsın,şu yapsın, bu yapsın söylemleri etrafta kol gezmeye başlıyor. Bu söylemlere yer vermemek hepimizin vazifesidir.
Hürmet ve merhamet birbirinin lazım-ı gayri müfarıkıdır.
|