Firma Hakkında
Bandırma Sanayicileri ve İş adamları Derneği kısa adıyla BASAD 14 Mayıs 1992 yılında Bandırma iş dünyasının yakından tanıdığı Vural GÖRENER, Ali BOR, Hayati BİLTEN, Salih YALDIZ, Necmi YALÇINKAYA, Mevlüt SOLMAZ, Niyazi ERGÜN, Muhsin İŞBAY, Özhan PAK, Lütfü TOPRAKLI, Rıdvan KAVRUK, Osman BOR tarafından kurulmuştur. 22.01.1993 günkü genel kurulda tüzük değişikliği kabul edilerek dernek ismi BANSİAD olarak değiştirilmiştir. Dernek amacına erişmek için, gerekli yöntemleri uygulayarak çalışmalarını sürdürür. Derneğimizin amacı Türkiye ve bölge sanayiine ilişkin sorunlara yeni öneriler getirmek, bölge sanayisine, çağdaş ve gelişen ekonomik modele uygun model oluşturmak , sanayideki gelişmelere koşut olarak sosyal gelişmeleri de gözlemleyerek bunlara çözüm aramak ve bu çözümleri hayata geçirmek, sanayi ile ilgili yöresel kuruluş ve kişiler arasında işbirliği ve güç birliği sağlamak ve bu alanda olumlu sonuçlar alabilmek için, eşgüdüm sağlamak ve görevler yüklenerek, bandırma?lı sanayici ve işadamı olarak yardımcı olmak, derneğin amacıdır. - Kalkınmanın en önemli faktörlerinden biri olarak sanayii kabul eder. Yöreden başta kamu kuruluşları olmak üzere gerekli kuruluş ve kişilerle iş ve güç birliği oluşturur. Amacına uygun konularda araştırmalar yaptırır. Uygun bulduklarını destekler.
- Yöresel, ulusal ve uluslar arası gelişmeleri izler, çalışma ve sonuçlarından yararlanır, bilgi kaynakları kurar, istatistikler tutar.
- Sanayi kesiminde, her türden eğitim ve öğretim sorunlarının çözümü için gerekli çalışmalar yapar.
- Kalkınmanın, dengeli ve güvenlik içinde olması gerektiği, sermaye, emek ve girişimin üretimin ayrılmaz temel unsurları olduğu inancı ile işçi-işveren ilişkileri ve işbirliğinin verimli ve yararlı bir yönde gelişmesine yönelik çalışmalar yapar.
- Yatırımlarını sanayi kalkınmayı hedef alan, toplum yararına ve dışsatımı özendirici alanlara yöneltilmesi konusunda özel ve kamu kuruluşları ile iş birliği yapar. Bu amaçları hayata geçirebilmek için radyo, televizyon, dergi, broşür gibi yayın vasıtalarından yararlanır. Toplantı, kurs, görev içi eğitim, seminer, panel, konferans ve kongreler düzenler.
- Amacına uygun vakıflara üye olabilir.
- Tüzüğün ve dernekler yasasının 43 ve ilgili maddelerine uygun olarak öngördüğü düzen ve koşulları içinde bankalar kurulunun izniyle benzer ve ilgili yabancı kuruluşlarla ilişki kurar, birlikte çalışmalar yapar, toplantılara katılır. Uzmanlar ve konuklar çağırabilir.
- Doğal dengenin korunması ve çevre kirliliğinin önlenmesi için her tür çalışmayı yapar.
- Dernekler yasasının 90. Maddesi uyarınca lokaller ve yine dernekler yasasının 41. Maddesi uyarınca kitaplık, okuma odası yurt ve kreşler kurabilir.
- Dernek, dernekler yasasının 64. Maddesi çerçevesinde taşınmaz mal edinilebilir. İpotek dahil olmak üzere taşınmazlar üzerinde dernek leyh ve aleyhine her türlü nesnel haklar (kira, önalım, kullanım vb.) Edinilebilir, bu hakları devredebilir ve bırakabilir. Bu işlemleri yönetim kurulu kararı ile yapılır.
- Bandırmada kurulması konusunda girişimlerin başladığı organize sanayi bölgesi kurucular kuruluna derneğimizin üye vermesi ve OSB konusunda sanayicilerimizin görüş ve önerilerinin iletilmesi konusunda çalışmalar yapar.
- Verimlilik esaslı çalışmalar yapmak verimlilik ve sanayinin gelişmesiyle yarışmalar düzenlemek imkan nispetinde yetenekli gençlerin yetişmesine katkıda bulunmak ve burslar vermek.
|