ISO BELGELENDİRME
Sektörler
Taksim Danışmanlık Hizmetleri
Karbon Ayak İzi Hesalama
Güncel Fuarlar
Önceki Sonraki
WorldFood Türkiye’nin En Büyük Gıda Fuarı
WorldFood Türkiye’nin En Büyük Gıda Fuarı
9-12 Eylül 2021
Provimes Web ve Mobil Kurulum ve Kullanım Eğitimimize Davetlisiniz.
Provimes Web ve Mobil Kurulum ve Kullanım Eğitimimize Davetlisiniz.
03 Haziran, Perşembe
Provimes Web ve Mobil Kurulum ve Kullanım Eğitimimize Davetlisiniz.
Provimes Web ve Mobil Kurulum ve Kullanım Eğitimimize Davetlisiniz.
03 Haziran, Perşembe Saat: 10
Kurumsal Akademiler Konferansı
Kurumsal Akademiler Konferansı
24 Haziran 2021 | 14:00 - 16:4
Doğaya Saygı Sertifikası
TARD - Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Derneği
Firma Adı : TARD - Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Derneği
Yetkili : Prof. Dr. Neslihan Alkış
Adres : Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanesi, Anesteziyoloji ve Reanimasyon AD, 06100 Samanpazarı, Ankara
Şehir / İlçe : Ankara / Çankaya
Telefon : (0312) 508-2393
Faks : (0312) 311-5057
Web Site : tard.org.tr
E-Mail : alkisneslihan@gmail.com
İşletme Türü : Kollektif Şirketler
Çalışan Sayısı : 11 - 50 Kişi
Firma Hakkında
1956 yılında kurulmuş bulunan Anesteziyoloji Cemiyeti, 1972 yılında ´´´´Anesteziyoloji ve Reanimasyon Derneği´´´´ adını almıştır. Derneğin adında ´´Türk´´ isminin kullanılmasına Bakanlar Kurulunun 24.1.1975 tarih ve 7-9349 sayılı kararı ile müsaade edilmiştir. Derneğin merkezi İstanbul, Gümüşsuyu´´ ndadır. Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Derneği´´nin amacı: a) Anesteziyoloji ve Reanimasyon alanında araştırma görevlilerinin/asistanların daha iyi yetişebilmesi ve uzman hekimlerin bilgi ve becerilerinin artırılması için ülke çapında sürekli tıp eğitimi kapsamında konferanslar, ulusal ve uluslararası kongreler, bölgesel ve genel sempozyumlar ve mezuniyet sonrası kurslar düzenler. b) Türkiye´´de Anestezi ve Reanimasyon uzmanlık eğitiminin kalitesinin yükseltilmesi ve standardize edilmesi için çalışmalar yapar. c) Anesteziyoloji ve Reanimasyon alanındaki bilimsel çalışma ve araştırmaları teşvik eder, daha iyilerinin yapılması için gerektiğinde yarışmalar açar ve ödüller verir. d) Bu tıp dalı mensuplarının faaliyetlerini koordine eder, onları temsil eder, haklarını korur, aralarında işbirliği kurulması ve geliştirilmesine çalışır. e) Anestezi alanındaki yardımcı elemanların (teknisyen/teknikerler, hemşireler vb.) eğitiminin yeterli ve düzenli olması konusunda etkin görev üstlenir. f) Dernekler Kanunu´´nun kurallarına uygun olarak ve öngördüğü koşullar içinde yurtdışında aynı amaçlarla kurulmuş benzer derneklerle ilişki kurar, çalışmalarından yararlanır, kendi çalışmaları hakkında bilgi verir, ilgili toplantı, kongre vb. çalışmalara katılır, birlikte kongre, sempozyum vb. etkinlikler gerçekleştirir. (Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Derneği, T.C. Başbakanlık Kanunlar ve Kararlar Teknik Dairesi´´nin 16.6.1966 tarih ve 6-6502 no´´lu karar suretiyle bildirilen ve Bakanlar Kurulu´´nun 4.6.1966 tarihinde aldığı karara dayanarak, merkezi Hollanda´´da bulunan Anesteziyolojistler Dünya Federasyonu´´na iştirak etmiştir ve halen üyesidir.) g) Türkiye´´de Anestezi ve Reanimasyon ile ilgili her türlü bilgi ve belgeyi toplamaya, derlemeye ve değerlendirmeye çalışır, bir dökümantasyon merkezi ve arşiv oluşturur. h) TARD, bu amaçlar doğrultusunda çalışma grupları, komiteler, Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Board (TARB) kurulu ve gerekli gördüğü bölgelerde şubeler oluşturur ve bunların çalışmalarının sürekliliğini sağlar. i) Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Derneği, halkın sağlığını korumak, halkı Anestezi ve Reanimasyon ile ilgili konularda bilgilendirmekle de yükümlüdür. Ülke genelinde, Anestezi ve Reanimasyon ile ilgili toplumu uyarıcı kitap, dergi veya broşürler yayınlar, yazılı ve görsel yayın kuruluşlarından bu konularda destek talep eder. j) Dernek, amacına ulaşabilmek için, çalışmalarını yürütebileceği, üyelerine bilimsel ve sosyal hizmetler sunabileceği, üyelerinin yararlanacağı kütüphane, E-mail, internet olanakları sağlayabileceği ve bilimsel toplantılar yapabileceği mekanları içeren bina ve müştemilatı gibi gayri menkuller edinebilir.
Yasal Uyarı
İsfirmarehberi.com´da yer alan kullanıcıların oluşturduğu tüm içerik, görüş ve bilgilerin doğruluğu, eksiksiz ve değişmez olduğu, yayınlanması ile ilgili yasal yükümlülükler içeriği oluşturan kullanıcıya aittir. Bu içeriğin, görüş ve bilgilerin yanlışlık, eksiklik veya yasalarla düzenlenmiş kurallara aykırılığından İsfirmarehberi.com hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Bizi Takip Edin !
Facebook Twitter Google Plus Linkedin Youtube Instagram