ISO BELGELENDİRME
Sektörler
Karbon Ayak İzi Hesalama
Taksim Danışmanlık Hizmetleri
İso Belgelendirme
Güncel Fuarlar
Önceki Sonraki
WorldFood Türkiye’nin En Büyük Gıda Fuarı
WorldFood Türkiye’nin En Büyük Gıda Fuarı
9-12 Eylül 2021
Provimes Web ve Mobil Kurulum ve Kullanım Eğitimimize Davetlisiniz.
Provimes Web ve Mobil Kurulum ve Kullanım Eğitimimize Davetlisiniz.
03 Haziran, Perşembe
Provimes Web ve Mobil Kurulum ve Kullanım Eğitimimize Davetlisiniz.
Provimes Web ve Mobil Kurulum ve Kullanım Eğitimimize Davetlisiniz.
03 Haziran, Perşembe Saat: 10
Kurumsal Akademiler Konferansı
Kurumsal Akademiler Konferansı
24 Haziran 2021 | 14:00 - 16:4
Doğaya Saygı Sertifikası
İŞ GÜVENLİĞİ VE EMNİYET DANIŞMANLIĞI

6331 İŞ GÜVENLİĞİ DANIŞMANLIĞI

 

2012 senesinde yayınlanan 6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanunu TBMM genel kurulunda kabul edilmiş ve Cumhurbaşkanlığı’nda onaylanarak Resmi Gazete’de yayınlanmıştır. Detaylı olarak sizlere bu kanundan bahsedeceğiz. 6331 sayılı kanunun yürürlüğe girmesinin hemen ardından iş sağlığı ile iş güvenliğine ilgili bazı haller ortadan kalkmaktadır. Örneğin 331 sayılı kanunun hangi işlere ve hangi işletmelere uygulanacağını merak ediyor musunuz?

İş güvenliği ve iş sağlığı ile alakalı olan bu kanun faaliyet alanı ve çalışan sayısına bakılmaksızın tüm özel sektör firmaları ve kamu kuruluşları için işverenlere, işveren vekillerine, çıraklara, stajyerlere ve personele dahil olmak üzere firmada faaliyette bulunan herkese uygulanmalıdır.

Firmada çalışan sayısı 50 kişiden az olan ve az tehlikeli olan firma kategorisinde yer alanlara Haziran 2014 senesinden itibaren, 50 kişiden az çalışanı olan firmalara ve tehlikeli, çok tehlikeli sınıflarında yer alan firmalara ise Haziran 2013 tarihinden itibaren son olarak 50’den çok çalışanı olan firmalara ise Aralık 2012 senesinden itibaren uygulanmaya başlamıştır. Sizlerde firmanız için ihtiyacınız olan bir belgelendirme ve mevzuat için gerekli olan uygunlukların kontrolü için Dilekasan.com firmasından bilgi ve hizmet alabilirsiniz.

 

6331 Sayılı Kanunun Uygulanmadan Muaf Olan İş Kolları ve Kişiler

 

·        TSK personeli, genel kolluk kuvvetleri personelleri ve milli istihbarat teşkilatı müsteşarlığı faaliyetlerinde bulunanlar,

·        Ev hizmetlerinde faaliyetlerini sürdürenler,

·        Acil durum birimlerinin müdahale faaliyetlerinde,

·        Afet birimlerinin müdahale faaliyetlerinde bulunanlar,

·        Çalışanı bulunmayan kişilerin ve kendine mal, hizmet üretimi yapan kişiler,

·        Tutululara, hüküm giymişlere yönelik infaz faaliyetleri kapsamında bulunan faaliyetlerdekilere uygulanmamaktadır.

Bu faaliyet alanlarının ve kişilerin haricinde kalan tüm kişi ve işletmeler ilgili kanun kapsamına dahil edilmektedir.

 

Firmaların 6331 Yasasına Göre İş Sağlığı ve Güvenliği Alanındaki Yükümlülükleri

 

İlgili kanunun yürürlüğe girmesi ile beraber firmalar personellerinin sağlık ve güvenliklerini sağlamakla yükümlüdür. İşverenler mesleki risklerin önlenmesi için eğitimlerin verilmesi, gerekli organizasyonların gerçekleştirilmesi, firma içinde gereken araç ve gereçlerin sağlanması, sağlık ve güvenlik alanındaki tüm tedbirlerin her türlü şarta uygun hale getirilmesi ve mevcut durumun iyileştirilmesi yükümlülüğüne sahiptir.

Aynı zamanda firma içerisinde iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerine uyulması gerektiğinin denetlenmesi ve varsa uygunsuz durumların giderilmesi, risklerin değerlendirilmesini yapmak ve yaptırmakla yükümlüdür. Biz Dilekasan.com olarak firmalar için iş sağlığı ve güvenliği konusundaki tüm yükümlülüklerinizi yerine getirmek için sizlerin yanındayız. Firmamızdan alacağınız danışmanlık hizmeti ile beraber en kaliteli şekilde firmanızı bu süreçleri geçirmek adına hazırlayabiliriz. Firma içerisinde çalışanlarınız için yeterli bilgi sahibi olmalarını sağlarız.

Gerekli tedbirleri almak için hemen incelediğiniz web sitemizin iletişim sayfası aracılığı ile bizimle irtibata geçebilirsiniz.

 

ISO 22301

 

İş Sürekliliği Yönetim Sisteminde kurum hangi faaliyet alanında hizmet veriyorsa versin, büyük veya küçük ölçekli işletme şartı aranmaksızın herkesin ihtiyacı olan bir standarttır. Nitekim hiçbir firma faaliyetlerinin aksamasını istemez, bu sebeple olası kesintilere karşı önceden bazı kuralların belirlenmiş olması ve hangi durumlarda nelerin yapılmasını daha önceden bilmek şüphesiz kurumu oldukça avantajlı yapacaktır.

 

İş sürekliliği; “bir organizasyonun ürün ve servislerini kesinti olayı sonrasında önceden tanımlanmış kabul edilebilir seviyede sürdürebilme kapasitesidir” şeklinde tanımlanır. Şayet beklenmedik iş kesintileri sizi zarara uğratacaksa firmanız için hemen Uluslararası bir standart olan ISO 22301 Toplumsal Güvenlik ve İş Sürekliliği Yönetim Sistemini uygulamanızı öneririz.

ISO 22031 standartı firmaların iş sürekliliğini sağlaması amacı ile gerekli planlarını oluşturması, gerektiğinde uygulaması, işletmeleri incelemesi ve sürdürülebilirliklerini koruması amacı ile hazırlanmaktadır. Ayrıca firmaların sürdürülebilirliğindeki riskleri analiz etmek ve azaltmak için ISO 22301 standartına uymak, firma olarak sahip olmak gerekmektedir. Bu standart sayesinde iş sürekliliğiniz asla aksamaz ve bir çok ihtimal göz önüne alınır, Firmanızın olası bir iş aksaklığı durumunda eski haline hemen dönmesini sağlayan başarılı bir yönetim sistemidir.

 

ISO 22301 Standardı Kimler İçin Kullanılabilir?

 

ISO 22301 Toplumsal Güvenlik ve İş Sürekliliği Yönetim Sistemi Standardı tüm sektörler için çalışan sayısına bakılmaksızın her firmaya uygulanabilmektedir. Dilekasan.com olarak belgelendirme başvurularınızı web sitemizin iletişim bölümünden tarafımıza iletebilirsiniz.

ISO 22301 İş Sürekliliği Yönetimi için firmanızda etkili bir sonuç almak adına firma üst kademe yönetim topluluğu birimindekilerin desteğinin alınması ve bu destek ile yola çıkılması oldukça önemlidir. İlgili çalışmaları firmanıza uygulayabilmemiz için firma yetkililerinin onayının ardından sizlere gerekli süreç anlatılmakta ve iş sürekliliği çalışmaları dahilinde firmanın hedefleri baz alınarak tüm çalışmalar yürütülmektedir. Kurumun tamamını ilgilendiren bu çalışmalar sayesinde sistem kurulmaktadır. Çalışma gruplarının oluşturulacağı firmamız tarafından iş sürekliliği çalışmaları tüm firmaya uygulanabilecek bir hal alacaktır.

Standardın, İş Sürekliliği Yönetim Sistemi (İSYS) ile ilgili ana bölümleri şu madde numaraları altındadır.

·        Madde 4: Organizasyon İçeriği

·        Madde 5: Liderlik

·        Madde 6: Planlama

·        Madde 7: Destek

·        Madde 8: Operasyon

·        Madde 9: Performans değerlendirme

·        Madde 10: İyileştirme

ISO 22301 çalışmalarında risk analiz çalışmaları ve olası risklere karşı işin etkileri değerlendirilecektir. Firmamız tarafından sağlanacak olan risk analiz çalışmalarında kesinti süreleri ve birden fazla kesinti olabilmesi durumlarında etkilenmenin en fazla olacağı alanlar belirlenecektir. Ayrıca kurumların bilgi sistemlerinin gelişmiş olması gerekmektedir. Kurumlardaki bilgi sistemlerindeki alt yapının önemi de oldukça yüksektir.

 

ISO 22301 Toplumsal Güvenlik ve İş Sürekliliği Yönetim Sistemi Yararları

 

·        Olası bir durum halinde olayların etkisini en aza indirmeyi hedefler.

·        Firmanın saygınlığını ve markanızın itibarini koruyucudur.

·        Firmanın tedarik zincirini güvenli bir hale sokar.

·        Firma ürünleri, üretimleri ve işlerinde gelecekte olabilecek olan tehtidleri belirler ve bunları yönetme konusunda etkilidir.

·        Kriz durumlarında firmanın önemli fonksiyonlarının daima çalışması için gereklilikleri sunar.

·        Firma içerisinde sürekliliği etkileyecek olan olaylar ve kesintiler karşısında kurtarma zamanında iyileştirmeler sunar.

Her sektöre uygulanabilen bu uluslararası standart adına sistematik bir yaklaşım ve test edilmiş işlemlerimizden yararlanmak ve firmanıza ISO 22301 belgesini kazandırmak için hemen Dilekasan.com firmasını arayın. Kesintilere rağmen iş ihtiyaçlarınızı sürekli karşılayacak modeli sizler için tecrübeli eğitmen ve danışmanlarımız ile sağlıyoruz.

 

ISO 28000

 

Tedarik Zinciri Güvenliği Yönetim Sistemi ( ISO 28000 ) SO  (Uluslararası  Standardizasyon  Kuruluşu)   ISO/TC  8,   Teknik  Komitesi hazırlanan bir standart olarak bilinmektedir. Bu standart ile firmalar tedarik zincirlerindeki operasyonlarını başarılı ve güvenli bir şekilde yönetebilmek ve tedarik zincirinde oluşabilecek riskleri önlemede, kontrol altına almakta yardımcı olmayı amaçlamaktadır.

 

Küreselleşen dünyamızda artan rekabet sebebi ile kurumların ürünlerinin maliyetlerine, teslimatlarına ve kalitesine verdiği önemlerde artmaktadır. Artan rekabet koşulları nedeni ile firmalar tedarik edilen ürünlerin yerlerine ulaştırılamamasının sonuçlarını öngöremediği ve bazı risklerin belirlendiği, bazı önlemlerin alınması oldukça önemli bir hal almıştır.

Kurumların tedarik zincirlerindeki güvenlik risklerini iyi bir şekilde yönetmesi ve tedarik süreçlerinde destek alması için Uluslararası bir standart olan ISO 28000 Tedarik Zinciri Güvenliği Standardı gerekli olan tüm gereklilikleri beraberinde firmanıza getirecektir.

 

Tedarik Zinciri

 

Bir hammaddeyi temin edenler ve bunları ara mallara ve nihai ürünlere çevirenler, üretimi tamamlanan ürünleri ise müşterilerine dağıtan, üretici ile dağıtıcıların yer aldığı, tüm bu aşamaların birbirine bağlı şekilde yer aldığı bir ağdır. Tedarik zinciri, tedarikçi firmaları, lojistik hizmetini sağlayan firmaları, üreten firmaları, dağıtım hizmetini sağlayan firmaları, perakendeci firmaları da kapsamı içerisine almaktadır.

Operasyonel analizler, tasarım araçları, dağıtım esnasındaki stratejiler, operasyonel geliştirme işlemleri, bilgisayarlı sistemler, depo tasarımları, projelerin yönetimi, operasyonel yönetim faaliyetleri tedarik zincirini kapsayan diğer hizmetlerdir.

 

ISO 28000 Tedarik Zincirinin Amaçladıkları

 

Genel olarak firmanın kalitesine kalite, değerine değer katmak olan tedarik zinciri sayesinde müşterilerinizin beklentilerini karşılar ve çevrim zamanınızı azaltırsınız. Stok maliyetlerinizi de düşürebileceğiniz bu sistemde ürünlerden meydana gelen hataları ve faaliyet maliyetlerinizi azaltacaksınız.

ISO 28000 ile üretim çalışmalarınızı düzenli bir şekilde yürütür ve kesintisiz malzeme, servis akışı sağlarsınız. Stok maliyetlerini ve kayıpları yok edecek kadar az düzeye getiren bu standartlar saeyesinde ürün kalitenizi de bir üst kademeye taşımış olursunuz. Tedarik zinciri yönetimi sayesinde firmanız rekabet gücünü arttıracak ve itibarını yükseltecektir. İşletmenizin yönetim giderlerini düşük tutabileceğiniz bir sistemdir.

Amaçlarından yola çıkılarak firmanıza bir çok kazanç sağlanacaktır. Örneğin firmanızın tüketici talepleri doğru şekilde karşılanacağı için ürün kaliteniz yükselecek, girdilerinizin tamamı garanti altına alınması sebebi ile üretim devamlılığınız sağlanacaktır. ISO 28000 Tedarik Zinciri Yönetimi sayesinde tedarik süreleriniz düşecek ve firmanızın pazarındaki tüm değişkliklere anında yanıt verebileceksiniz. İşletmenizde kullanılacak olan yeni teknolojiler sayesinde firmanız daima yeniliğe açık olarak geleceğe yatırım yapmış olacaktır.

 

ISO 28000 Firmaya Sağladığı Bazı Faydalar

 

·        Güvenlik ihlalleri olması durumunda acil durum hallerinin ve kazaların önüne geçilmesi sağlanmaktadır.

·        Uluslararası bir standart olan ISO 28000 ile yasal otoriterlerin firmanıza karşı güveni artacaktır.

·        ISO 28000 tedarik zincirinde oluşabilecek tüm riskleri kontrol altına alabilmenizi sağlayacaktır.

·        Gümrük güvenlik risklerini bilir ve kontrol etme yeteneğinizin olduğunu ispatlarsınız. Bir çok işleminizde kolaylık elde edersiniz.

Sizlerde işletmeniz için ihtiyacınız olan ISO 28000 belgelendirmesi için hemen iletişim sayfamız aracılığı ile firmamıza ulaşım sağlayabilirsiniz.

 

ISO 45001/OHSAS 18001

 

Yakın zamanda OHSAS 18001 standardı yerini almaya hazırlanan ISO 45001 standardına bakacak olursak, tam anlamıyla firmalarda görevli olan personelin iş sağlığını ve iş güvenliğini baz almaktadır. İş güvenliği arttırıcı ve iş kazalarıyla birlikte meslek hastalıklarını önleyici, düşürücü mevzuatlar ve standartları barındırmaktadır.

ISO 45001 ile iş sağlığı ve güvenliği alanındaki şartlar, maddeler firmalara uygulanmaktadır. Güncel hali ile OHSAS 18001 belgesi olarak karşımıza çıkacak olan ISO 45001 ile güncel standartların revize edilmeleri gerekmektedir. Firmanız için ihtiyacınız olan OHSAS 18001 / ISO 45001 belgelendirme hizmetleri taleplerinizin tamamı için Dilekasan.com firmamız ile irtibata geçebilirsiniz.

Küresel yapıda önemli bir hal alan iş güvenliği ve sağlığı her firma için endişe vermekte olan durumdur. Firmaların karşılaştıkları meslek hastalıkları, iş kazaları firma faaliyet alanına göre farklılıklar gösterebilmektedir. Büyük ölçekli veya küçük ölçekli tüm işletmelerin ISO 45001 standardına sahip olarak, çalışanlarının sağlığı ve güvenliğini düşünebilmesi önem arz etmektedir. Riskleri en düşük seviyeye çekecek olan ISO 45001 sayesinde markanızın, işletmenizin saygınlığı artacaktır. Kurumsal bir firma olduğunuzu kanıtlayabileceğiniz, tüm sorumluluklarınızın bilincinde olduğunuzu gösterebileceğiniz bir standarttır.

ISO 45001:2018 İş Sağlığı ve Güvenliği Standardı, OHSAS 18001 yerine 12-13 Mart 2018′ te İngilizce olarak yayınlanmıştır. Firmaların TSE tarafından Türkçe’ye çevrilmiş metnini Dilekasan.com firmamızdan temin edebilir ve ilgili belgelendirme işlemlerinin tamamı için firmamızdan profesyonel destek alabilirsiniz.

 

ISO 45001 / OHSAS 18001 Belgesi Almak

 

ISO 45001 İş sağlığı ve güvenliği sistemlerine dair tüm detaylar Dilekasan.com firmamızda hizmet veren uzman danışmanlarımız tarafından bilinmektedir. İlgili standart için bilgi almak adına çekinmeden firmamızı arayabilirsiniz. Eski belgelerinizin yenilenmesi veya yeni belgelerin alınması için firmamız sizlerin hizmetindedir. ISO 45001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemini entegre edeceğimiz firmanızın tüm aşamaları tamamlanmasının ardından belgelendirme işlemlerinin onaylanması için ilgili kurumların denetimleri için başvurularımızı yapacağız. Akabinde yasal yükümlülüklerinizi yerine getirmeniz ile beraber standarda dair esaslar çerçevesinde tüm faaliyetleriniz kontrol edilecek ve kısa bir süre içerisinde firmamızdan alacağınız danışmanlık hizmeti ile ISO 45001 / OHSAS 18001 belgesine sahip kurum olarak faaliyetlerinize başarılı bir şekilde devam edeceksiniz.

OHSAS 18001 belgesini kullanan işletmelerin ISO 45001 yayınlanmasının ardından geçersiz olacak belgelerinin yenilenmesi aşamalarının tamamının takibi ve yeniden başvuru talepleri için çekinmeden bizi arayabilirsiniz.

Daha önceden OHSAS 18001 ile sertifikalandırılan firmaların ISO 45001’e geçiş yapabilmesi için atması gerekeceği tüm adımları bizi arayarak öğrenebilir ve sitemizde yer alan irtibat numaraları aracılığı ile firmamıza ulaşabilirsiniz.

 

Yasal Uyarı
İsfirmarehberi.com´da yer alan kullanıcıların oluşturduğu tüm içerik, görüş ve bilgilerin doğruluğu, eksiksiz ve değişmez olduğu, yayınlanması ile ilgili yasal yükümlülükler içeriği oluşturan kullanıcıya aittir. Bu içeriğin, görüş ve bilgilerin yanlışlık, eksiklik veya yasalarla düzenlenmiş kurallara aykırılığından İsfirmarehberi.com hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Bizi Takip Edin !
Facebook Twitter Google Plus Linkedin Youtube Instagram