Altunyaldız: Konya?nın değişimine katkı sağlayacağım
Altunyaldız: Konya’nın değişimine katkı sağlayacağım
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarlık görevinden istifa ederek AK Parti’den Konya Milletvekili aday adayı olan Ziya Altunyaldız, temayül yoklaması öncesinde çalışmaları hakkında konhaber.com´a açıklamalarda bulundu.
1965 yılında Bozkır ilçesinde yedi çocuklu bir ailenin altıncı çocuğu olarak dünyaya gelen Altunyaldız, ev hanımı bir anne ile Bozkır ve civarının tüm işleriyle yakından ilgilenen, sosyal duyarlılığı ve sorumluluğu yüksek, bölgeye hizmet adına çok çabası olan bir babanın çocuğu olarak dünyaya geldi.
Altunyaldız, aday adayı olduktan bir gün sonra halasını, hemen ardından da “Çok munis, cefakâr, fedakâr yapısı ile tam bir Anadolu kadını” dediği annesini kaybetti. Böyle bir ortamda seçim çalışmalarına başlamak zorunda kalan Altunyaldız, çalışmaları hakkında bilgi verdi.
´´Allah, memuriyet hayatımda her kademede görev alma imkânını nasip etti´´
Üniversite yıllarına kadar eğitimini Bozkır ve Konya’da sürdürdüğünü söyleyen Altunyaldız, “1965 yılında Bozkır´a ve Konya’ya başından beri entegre olmuş Hisarlık Kasabası’nda doğdum.
Hisarlık önce köydü, sonra kasaba oldu. Toros eteklerinde bir dağ köyü. Böyle bir köyde büyüdüm ve ilkokulu köyümde bitirdim. Babamın mükemmeliyetçi yapısı karakterimizin şekillenmesinde çok etkili oldu. Babam bizleri okutma konusunda büyük bir gayret sarf etti ve sürekli bunu telkin etti. İlkokulu köyümde bitirdikten sonra Orta Okulu Bozkır İmam Hatip Lisesi’nde, liseyi de Konya İmam Hatip Lisesi’nde tamamladım. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 1987 yılında mezun oldum.1989 yılında Devlet Planlama Teşkilatı’nda uzman yardımcısı olarak başladığım memuriyet hayatımda Allah nasip etti her kademede görev alma imkânı buldum. Ülkeme, milletime hizmet etmeonuruna sahip oldum” dedi.
Konya’dan hiç kopmadım
26 yıllık bürokrasi hayatında Konya’dan hiç kopmadığını ifade eden Altunyaldız, “Mekan duyguların taşıyıcısıdır. Bana ufuk açan, ideallerimizi şekillendiren mekanlar doğduğumuz, büyüdüğümüz topraklar olmuştur. Ülkemiz için hayal kurmaya Bozkır’da başladık. Hayallerimizi ideala Konya’da dönüştürmeye başladık. Bu idealler için İstanbul’a göç ettik. Gittiğimiz her yerde yurt içinde ve yurt dışında ideallerimizi gerçekleştirmek için çalıştık. Ülkemizi, devletimizi, insanımızı en iyi şekilde temsil etmeye çalıştık. Çalıştıkça Rabbim imkanlar açtı. Hamdolsun. Bu süreçte üzerimde emeği ve hakkı olan topraklara vefa borcumu her vesileyle ödemeye çalıştım. Şimdi de Yeni Türkiye’nin mimarı AK Partimizin bir mensubu olarak ülkemiz için koyduğumuz ideallerimizi gerçekleştirmeye, vefa borcumuzu misliyle ödemeye devam etmek istiyorum” şeklinde konuştu.
AK Parti Dünyanın En Büyük Organizasyonu, Teşkilatıdır
AK Parti Teşkilatını dünyanın en büyük organizasyonu ve teşkilatı olarak tanımlayan Altunyaldız, “Hiçbir teşkilat yoktur ki profesyonellikle amatör ruhu bu kadar iyi birleştirebilsin. Aday adaylık sürecinde Konyamızın bütün ilçelerine giderek ilçe başkanlarımızla, belediye başkanlarımızla, gençlik ve kadın kollarımızla görüşme fırsatım oldu. Sanki yarın seçim varmış gibi çalışıyorlar. Ziyaret ettiğim bütün ilçelerin ışıkları gece de yanıyordu. Eğer bir teşkilatın lambaları gece de açıksa korkmayın. Doğru yoldasınız demektir. AK Parti’nin bütün teşkilatlarında gece lambalar açıktır. Allah bu heyecanı, bu samimiyeti, bu aşkı daim eylesin inşallah. Bu vesileyle kapılarını açan, bizi misafir eden tüm belediye başkanlarımıza, ilçe başkanlarımıza, kadın ve gençlik kollarına ve teşkilatımızın her bir ferdine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Yakın ilgilerini ve teveccühlerini bizden esirgemediler” diye konuştu.
Ziyaretleri hakkında da değerlendirmelerde bulunan Ziya Altunyaldız, “Teşkilatımızın teveccühü ile karşılaşmış olmak beni ziyadesiyle mutlu etmiştir. Bu vesileyle Konyalı hemşehrilerimle buluşmak, kucaklaşmak benim için bir vuslat olmuştur. Hemşehrilerimle hasrete son vermek olmuştur. Bu kısa sürede gitmediğim ilçe, teşkilat kalmadı. Gittiğim her yerde vatandaşlarımızla da bir araya geldim. Onlarla kahvehanelerde çok koyu sohbetlerimiz oldu. Onların doyumsuz, teklifsiz, samimi sohbetlerine tanık oldum. Ne mutlu ki böylesine güzel insanlara sahip bir ülkeyiz. Ne mutlu ki böylesine asil bir millete sahibiz” şeklinde konuştu.
Konya’nın Değişimine Katkı Sağlayacağım
Konya’nın yakın dönemde geçirdiği tüm evreleri yakından takip ettiğini, fırsat ve imkan buldukça doğup büyüdüğü Konya’ya hizmet etmeye çalıştığını söyleyen Altunyaldız, bir şehir için markalaşmanın önemine vurgu yaparak şunları söyledi:
´´Türkiye’de marka bilinci oluştu. Dünyada bugün markalaşmış şehirler var. Konya’nın çok önemli bir avantajı, şansı ve tabi ki potansiyeli var. Konya tarihi dokusu, binlerce yıllık tarihi ile farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış bir kent.Konya hem tarımıyla, hem sanayisiyle son derece üretken, dış ticaret hacmini geliştirmiş ve KOBİ baş şehri olmuş bir kent. Ve insan dokusu itibarıyla da çalışkan, dinamik, üretken, ülkesini seven, ülkesine inancı son derece güçlü ve her türlü fedakarlığa hazır olan bir şehir. Ayrıca, şehir yapısı itibarıyla da son derece güçlü. Üniversite, sanayi ağ yapısı, Ar-Ge merkezleri ve son dönemde Türkiye’de hizmete yeni giren hızlı treniyle, yani entegre yapısıyla, bütün bunlara baktığımız zaman Konya’nın önümüzdeki dönemde dünyada markalaşacak şehirlerin biri olacağını düşünüyorum. Doğrusu bunu yapmak hepimizin borcu olmalıdır.´´
Başbakanımız Önderliğinde Konya’yı Dünyada Marka Şehir Halinde Getirmek
Dünyada ilk defa devlet tarafından yönetilen markalaşma programı olarak ortaya çıkan Turquality Projesi’nin içinde uzun yıllar görev aldığını belirten Altunyaldız, “Konya AK Parti iktidarlarında markalaşma yolunda büyük mesafeler kat etmiştir. Belediye başkanlarımız bu noktada lokomotif olmuşlardır. Konya’nın, ülkemizin yetiştirdiği bir değer olan Başbakanımız Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun önderliğinde inanıyorum ki Konya, Cumhuriyetimizin 100.yılında dünyanın en önemli marka şehri olacaktır.” dedi.
Ziya Altunyaldız kimdir?
1965 yılında, Konya’nın Bozkır İlçesi’nin Hisarlık Kasabası’nda yedi çocuklu bir ailenin altıncı çocuğu olarak dünyaya geldi.
İlkokulu, Hisarlık köyünde bitirdi. 1983 yılında Konya İmam Hatip Lisesinden, 1987 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu.
1995 yılında ABD’de West Coast Üniversitesinden uluslararası işletme idaresi konusunda yüksek lisans derecesi aldı. Akabinde, İngiltere’de Londra Metropolitan Üniversitesinde uluslararası karşılaştırmalı ticaret hukuku konusunda diploma sonrası programı tamamladı.
Çalışma hayatına, 1989 yılında Devlet Planlama Teşkilatı Teşvik Uygulama Genel Müdürlüğünde Uzman Yardımcısı olarak başladı. Bundan sonra sırasıyla Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığında Uzman, Dış Ticaret Müsteşarlığında Devlet Yardımları Daire Başkanı, İhracat Genel Müdür Yardımcısı, İhracat Genel Müdürü ve Müsteşar Yardımcısı olarak görev yaptı. 1999-2002 yılları arasında 3 yıl süreyle Londra Büyükelçiliğinde Ticaret Müşavirliği görevini yürüttü.
Bu görevleri sırasında, “KOBİ’lerin Ağ Yapılanmaları ve Bölgelerarası İşbirliğinin Geliştirilmesi Projesi”, “Ulusal Kümelenme Politikasının Geliştirilmesi Projesi”, KOBİ’lerin ihracatta rekabet güçlerinin artırılmasını temel alan “İhracat Koçluğu Projesi”, TURQUALITY çalışma grubu başkanı olarak tüm sektörleri kapsayan markalaşma strateji ve yol haritası çalışmalarını, Tasarım Destek Komitesi Başkanı olarak Endüstriyel Tasarım ve Moda Tasarımı destek programları çalışmalarını yönetti.
Deri Tanıtım Grubu Başkanlığı, Uluslararası Pamuk İstişare Kurulu Türk Heyeti Başkanlığı, Devlet Yardımları Değerlendirme Özel İhtisas Komisyonu İhracatta Devlet Yardımları Alt Komisyon Başkanlığı olmak üzere pek çok sorumluluk üstlendi.
Ayrıca, İhracatı Geliştirme ve Etüd Merkezi Genel Sekreterliği ve Yönetim Kurulu Üyeliği, Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV) Yönetim Kurulu Üyeliği ve Türkiye İhracat Kredi Bankası (Eximbank) Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu.
10 Kasım 2010 tarihinde Gümrük Müsteşarı olarak atandı.
4 buçuk yıla yakın bir süre yürüttüğü Gümrük Müsteşarlığı ve Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarlığı görevi sırasında, “Türkiye’yi 2023’te gümrük hizmetlerinin ve ticaretin en kolay ve en güvenli yapıldığı dünyanın 10 büyük ticaret merkezinden biri haline getirme” hedefiyle gümrük ve ticaret alanında bürokrasiyi azaltan, zaman ve maliyet kayıplarının önüne geçen kritik öneme sahip pek çok projeye imza attı.
10 Şubat 2015 tarihinde Müsteşarlık görevinden istifa ederek AK Parti’den Konya Milletvekili aday adayı oldu. 26 yıllık bürokrasi hayatında bir Konya’lı olarak, Konya’nın meselelerinin yakından takipçisi oldu.
Ulusal ve uluslararası kaynaklarda yayımlanmış çok sayıda çalışması bulunmaktadır.
Çok iyi derecede İngilizce bilmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.