ISO BELGELENDİRME
Sektörler
Taksim Danışmanlık Hizmetleri
İso Belgelendirme
Karbon Ayak İzi Hesalama
Güncel Fuarlar
Önceki Sonraki
WorldFood Türkiye’nin En Büyük Gıda Fuarı
WorldFood Türkiye’nin En Büyük Gıda Fuarı
9-12 Eylül 2021
Provimes Web ve Mobil Kurulum ve Kullanım Eğitimimize Davetlisiniz.
Provimes Web ve Mobil Kurulum ve Kullanım Eğitimimize Davetlisiniz.
03 Haziran, Perşembe
Provimes Web ve Mobil Kurulum ve Kullanım Eğitimimize Davetlisiniz.
Provimes Web ve Mobil Kurulum ve Kullanım Eğitimimize Davetlisiniz.
03 Haziran, Perşembe Saat: 10
Kurumsal Akademiler Konferansı
Kurumsal Akademiler Konferansı
24 Haziran 2021 | 14:00 - 16:4
Doğaya Saygı Sertifikası
Blog / ISO 9001:2015 Şimdi Ne Yapmalı?
ISO 9001:2015 Şimdi Ne Yapmalı?
 
Uluslararası Akreditasyon Forumu ISO 9001:2015 standardının yayınlanması ile beraber bir teknik doküman yayınlayarak şirket ve kurumlara yapılması gerekenleri açıkladı. Yeni standarda geçiş için 3 yıllık bir süre tanınmış olsa da şirketler ilk gözetim denetimlerinde yeni standarda uygun hale gelmeyi ve bu şekilde rakiplerine göre avantajlı olmayı tercih etmektedirler. Hem denetim firmalarının, hem de uygulayıcı firmaların yeni standardın gereklerini anlayıp, gerekirse eğitim almaları için süre tanınmalıdır.
 
Ayrıca birçok denetim firması tarafından, herhangi bir ara denetim sürecinde yeni standardın gereklilikleri görülemediğinde, denetimin eski standarda göre yapılması ve belgenin devam ettirilmesi öngörülmüştür. Ancak bu her iki standardın beraber kullanılacağı geçiş dönemi Eylül 2018’de son bulacak ve bu tarihten sonra eski standarda göre denetim yapılamayacak ve eski standarda göre düzenlenmiş tüm sertifikalar geçersiz olacaktır.
 
ISO 9001:2015 standardının tüm maddeleri yönetim tarafından gözden geçirilerek eksikler ve yenilenmesi gerekenler belirlenmelidir.
 
Bir uygulama planı belirlenerek sorumlular atanmalıdır.
 
Tüm yönetim sistemi dokümanları yeni standarda ve işleyişe uygun revize edilmelidir.
 
Gerekli tüm bilinçlendirme ve geçiş eğitimleri tamamlamış olmalıdır.
 
Çalışmalar tamamlandıktan sonra tüm sisteme iç denetim ve ardından Yönetimin Gözden Geçirmesi yapılarak durum değerlendirilmelidir.
 
İç denetimde bulunan tüm düzeltici faaliyetler tamamlanmalıdır.
 
Denetim firması ile koordinasyon halinde geçiş süreci tamamlanmalıdır.
 
Yeni standartta zorunlu olmasa da
 
Kalite el kitabınız tüm sisteminizi tarif eden genel bir dokümandır, eğer içeriği güncelse ya da küçük değişiklikler ile güncel halde tutulabilecekse kaldırmayın, bulunması fayda yaratabilir.
 
Prosedürleriniz ve talimatlarınız sizin işinizi yapma şeklinizi tarif eder, bu dokümanları iptal etmeyin, güncel tutarak işinizi geliştirin.
 
Politikalar, hedefler, misyon, vizyon gibi şirket görüşünü yansıtan belgeler kullanışlıdır, güncellemeleri yaparak kullanmaya devam edin.
Yasal Uyarı
İsfirmarehberi.com´da yer alan kullanıcıların oluşturduğu tüm içerik, görüş ve bilgilerin doğruluğu, eksiksiz ve değişmez olduğu, yayınlanması ile ilgili yasal yükümlülükler içeriği oluşturan kullanıcıya aittir. Bu içeriğin, görüş ve bilgilerin yanlışlık, eksiklik veya yasalarla düzenlenmiş kurallara aykırılığından İsfirmarehberi.com hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Bizi Takip Edin !
Facebook Twitter Google Plus Linkedin Youtube Instagram