ISO BELGELENDİRME
Sektörler
İso Belgelendirme
Taksim Danışmanlık Hizmetleri
Karbon Ayak İzi Hesalama
Güncel Fuarlar
Önceki Sonraki
WorldFood Türkiye’nin En Büyük Gıda Fuarı
WorldFood Türkiye’nin En Büyük Gıda Fuarı
9-12 Eylül 2021
Provimes Web ve Mobil Kurulum ve Kullanım Eğitimimize Davetlisiniz.
Provimes Web ve Mobil Kurulum ve Kullanım Eğitimimize Davetlisiniz.
03 Haziran, Perşembe
Provimes Web ve Mobil Kurulum ve Kullanım Eğitimimize Davetlisiniz.
Provimes Web ve Mobil Kurulum ve Kullanım Eğitimimize Davetlisiniz.
03 Haziran, Perşembe Saat: 10
Kurumsal Akademiler Konferansı
Kurumsal Akademiler Konferansı
24 Haziran 2021 | 14:00 - 16:4
Doğaya Saygı Sertifikası
Blog / Rüzgar Türbinlerinde Zayıf Halka Hangisi
Rüzgar Türbinlerinde Zayıf Halka Hangisi
 
Rüzgar türbinlerinin sürekli çalışan ekipmanlardan oluştuğu göz önüne alındığında, zamanla aşınmaların ve arızaların olacağı da kaçınılmaz bir durumdur. Bakımlar ve kontroller ile arızalar en aza indirilse de, bir süre sonra bazı parçaların yenilenmesi gerekir.
Dişli Kutuları
 
Kullanılan asenkron jeneratörlerde bulunan dişili kutuları, üzerindeki çok sayıda hareketli parça nedeniyle genellikle en çok arıza veren parçalar olarak kabul edilir. Bu nedenle dişli kutuları en sık bakım yapılması gereken ve kontrollerde önem verilmesi gereken parçalardandır. İstatistiki olarak bir rüzgar türbinindeki dişli kutuları 5-7 yılda bir değiştirilir.
 
Jeneratör
 
Jeneratörler ile ilgili iki temel konuda arızalar görülmekedir.
 
Yalıtım sistemlerindeki hatalar ve kötü imal edilmiş sargılar
Rulmanların erken yorulması ve kırılması
Yalıtımda çalışma sırasında oluşabilecek bir kaçak jeneratörün diğer kısımlarını da etkileyebilmekte ve arızalanmasına neden olmaktadır. Bu kaçakların tespit edilmesi kolay olmadığından periyodik olarak yalıtım testleri yapılması önerilmektedir.
 
Rotor Kanatları
 
Kanatlar rüzgar enerjisini yakalayıp rotor ve ana şart ile dişli kutularında aktaran bileşenlerdir. Kanatlar sürekli olarak yağmur, nem, sıcaklık değişimi, buzlanma, ultraviyole ışınlar ve yıldırım gibi hava şartlarına maruz kalırlar. Kanatlarda gene olarak görülen hasarlar kaplamanın çatlaması, yapıştırıcıların özelliğini yitirmesi, çizikler, ezikleri ve yıldırım yaralarıdır. Kanatlar sürekli yük altında çalıştıkları için bir uzman tarafından düzenli kontrole ihtiyaç duyarlar.
Yasal Uyarı
İsfirmarehberi.com´da yer alan kullanıcıların oluşturduğu tüm içerik, görüş ve bilgilerin doğruluğu, eksiksiz ve değişmez olduğu, yayınlanması ile ilgili yasal yükümlülükler içeriği oluşturan kullanıcıya aittir. Bu içeriğin, görüş ve bilgilerin yanlışlık, eksiklik veya yasalarla düzenlenmiş kurallara aykırılığından İsfirmarehberi.com hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Bizi Takip Edin !
Facebook Twitter Google Plus Linkedin Youtube Instagram