Blog / TELSİZ VE TELEKOMÜNİKASYON TERMİNAL EKİPMANLARININ İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ
TELSİZ VE TELEKOMÜNİKASYON TERMİNAL EKİPMANLARININ
İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ
Ürün Güvenliği ve Denetimi: 2013/8
Amaçve kapsam
MADDE 1 –1 Bu Tebliğin amacı, EK-1 ve EK-2’de belirtilen ürünlerin ithalatta 24/3/2007 tarihli ve 26472 sayılıResmîGazete’de yayımlanan Telsiz ve Telekomünikasyon Terminal EkipmanlarıYönetmeliğine uygunluğunun denetimine ilişkin usul ve esaslarıdüzenlemektir.
2 Bu TebliğSerbest Dolaşıma GirişRejimine tabi tutulacak ürünleri kapsar.
Dayanak
MADDE 2 –1 Bu Tebliğ, 13/10/2005 tarihli ve 25965 sayılıResmîGazete’de yayımlanan 7/9/2005 tarihli ve 2005/9454 sayılıBakanlar Kurulu Kararıeki DışTicarette Teknik Düzenlemeler ve Standardizasyon Rejimi Kararının 4 üncümaddesine dayanılarak hazırlanmıştır.
Tanımlar
MADDE 3 –1 Bu Tebliğde geçen;
a Bakanlık: Ekonomi Bakanlığını,
b DışTicarette Risk EsaslıKontrol Sistemi TAREKS: Ürün Güvenliği ve Teknik Düzenlemeler Mevzuatıuyarınca yürütülen denetim, uygunluk ve izin işlemlerinin elektronik ortamda ve risk analizi esaslıolarak yapılmasıamacıyla kurulan internet tabanlıuygulamayı,
c Fiili denetim: Belge kontrolü, işaret kontrolü, fiziki muayene ve laboratuvar testinden biri veya birkaçını,
ç Geri gelen eşya: 7/10/2009 tarihli ve 27369 sayılımükerrer ResmîGazete’de yayımlanan Gümrük Yönetmeliğinin 446 ncımaddesinin birinci fıkrasının a, b ve c bentlerinde tanımlanan nedenlerle geri gelen daha önce ihraçedilmişeşyayı,
d Grup Başkanlıkları: Bakanlığın Bölge Müdürlüklerine bağlıÜrün Denetmenleri Grup Başkanlıklarını,
e Kapsam dışı: GTİP olarak EK-1 ve EK-2’de belirtilmekle birlikte, Telsiz ve Telekomünikasyon Terminal EkipmanlarıYönetmeliği kapsamına girmeyen ürünü,
f Numune: Belli bir tür ve nitelikteki ürünütemsil eden ve sunuşşekli ve miktarıitibarıyla o ürün için siparişkararıvermekten başka bir amaçla kullanılmasımümkün olmayan ürünüveya örneği,
g Risk: Tebliğkapsamında yer alan ürünlerin Telsiz ve Telekomünikasyon Terminal EkipmanlarıYönetmeliğine uygun olmama ihtimalini,
ğ Risk analizi: EK-1 veya EK-2’de yer alan ürünlerin risk derecesini ve fiili denetime yönlendirilip yönlendirilmeyeceğini belirlemek amacıyla, TAREKS’te firma hakkındaki bilgiler; geçmişte yapılan denetimlerin sonuçları; üretici veya ithalatçıfirma ya da temsilcisi; girişgümrüğü; ürünün cinsi, markası, modeli, fiyatıve miktarı; menşe, çıkış, sevk veya ticaret yapılan ülke ve risk tespiti için kullanılabilecek diğer bilgilerden hareketle yapılan işlemi,
h Şahsi eşya: Kullanım alanıve miktarıdikkate alındığında ithal amacının ticari olmadığıanlaşılan ve mesleki veya ticari bir faaliyetle ilgili olmamak şartıyla ev ve özel yaşamla ilgili bir ihtiyacıkarşılamaya yönelik ürünü,
ifade eder.
TAREKS ve firma tanımlaması
MADDE 4 –1 Telsiz ve telekomünikasyon terminal ekipmanlarının ithalat denetimi ile ilgili tüm işlemler TAREKS üzerinden ve risk analizine göre yapılır.
2 Bu Tebliğkapsamıürünleri ithal etmek isteyen firmaların, 29/12/2011 tarihli ve 28157 sayılıResmîGazete’de yayımlanan DışTicarette Risk EsaslıKontrol Sistemi Tebliği Ürün Güvenliği ve Denetimi: 2011/53 çerçevesinde TAREKS’te tanımlanmasıve firma adına TAREKS’te işlem yapacak en az bir kullanıcının yetkilendirilmişolmasıgerekir.
İthalatçının başvurusu
MADDE 5 –1 Bu Tebliğkapsamındaki denetimler Gümrük Yönetmeliğinin 181 inci maddesinin dördüncüfıkrasıçerçevesinde gümrük beyannamesinin tescili öncesinde yapılır.
2 Firma adına işlem yapmak üzere yetkilendirilen kullanıcı, Bakanlık internet sayfasının “E-İmza Uygulamaları”kısmında yer alan “E-İmza Uygulamalarına Giriş”bölümünükullanarak TAREKS üzerinden ithal partisine ilişkin verileri girerek başvurusunu yapar.
3 Başvuru üzerine, TAREKS tarafından firmaya, sadece Grup Başkanlığınezdindeki işlemlerini takip edebilmesi amacıyla bir başvuru numarasıverilir. 6 ncımaddenin birinci veya ikinci fıkrasıkapsamına giren hallerde başvuru numarasıoluşturulmaz.
4 23/10/2010 tarihli ve 27738 sayılıResmîGazete’de yayımlanan Kamu Kurum ve Kuruluşlarıile Gerçek ve Tüzel Kişilerin Elektronik Haberleşme Hizmeti İçinde Kodlu veya Kriptolu Haberleşme Yapma Usul ve EsaslarıHakkında Yönetmelik kapsamında, kriptolu olduğu TAREKS üzerinden beyan edilen tüm ürünler için Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumundan alınan “kurum onayı”elektronik ortamda TAREKS’e yüklenir.
5 Verilerin doğru, eksiksiz ve zamanında girilmesinden kullanıcısorumludur.
Muafiyetler ve istisnalar
MADDE 6 –1 EK-1’de belirtilen ürünlerden A.TR belgeli olanlar ile şahsi eşya, numune veya kapsam dışıolduğu kullanıcıtarafından TAREKS’te beyan edilen ürünler için ürünün ithal edilebileceğine dair TAREKS referans numarasıdoğrudan oluşturulur.
2 Geri gelen eşya için, bu ürünlerin ihracat beyannamesi numarasının kullanıcıtarafından TAREKS’e yüklenmesi ve geri gelen ürünlerin teknik mevzuata uygun olmasıkaydıyla piyasaya arz edilebileceğine dair EK-6’da yer alan taahhütnamenin kullanıcıtarafından TAREKS’e yüklenmesini müteakip ürünün ithal edilebileceğine dair TAREKS referans numarasıdoğrudan oluşturulur.
3 Risk analizine göre yapılacak değerlendirmede gerektiğinde, birinci veya ikinci fıkra kapsamına giren ürünler de fiili denetime yönlendirilebilir.
Risk analizi
MADDE 7 –1 Firma adına işlem yapan kullanıcıların TAREKS üzerinden beyan ettiği bilgiler çerçevesinde, fiili denetime yönlendirilecek EK-1’de yer alan ürünler TAREKS aracılığıyla yapılacak risk analizine göre belirlenir.
2 EK-2’de belirtilen ürünler risk analizi uygulanmadan fiili denetime yönlendirilir.
3 Risk analizinde kullanılacak kriterler, gerektiğinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Gümrük ve Ticaret Bakanlığıve ilgili diğer tarafların da görüşüalınarak, Bakanlıkça belirlenir.
4 Risk analizi sonucunda fiili denetime yönlendirilmeyen ürünlerin ithal edilebileceğine dair TAREKS referans numarasıdoğrudan oluşturulur.
Fiili denetim
MADDE 8 –1 Fiili denetime yönlendirilen ürünler için EK-3’te belirtilen belgeler, firma adına yetkilendirilen kullanıcıtarafından başvuru günüdâhil olmak üzere başvuru tarihinden itibaren iki işgünüiçerisinde elektronik ortamda TAREKS’e yüklenir. Firmanın önceden yazılıbildirimde bulunmasıdurumunda, Grup Başkanlığınca ilave süre verilebilir. İlgili belgelerin kullanıcıtarafından sisteme süresi içerisinde yüklenmemesi halinde başvuru olumsuz olarak sonuçlandırılır.
2 EK-2’de belirtilen ürünler A.TR belgeli de olsa bildirim formu sınıf 2 denetimine yönlendirilir.
3 Firmalardan gerektiğinde ilave bilgi ve belge istenebilir.
4 Fiili denetim sonucunda ilgili mevzuata aykırılık tespit edilmemesi ya da ürünün kapsam dışıolduğunun tespiti durumlarında, ürünün ithal edilebileceğine dair TAREKS referans numarasıoluşturulur.
5 İlgili mevzuata aykırılık tespit edilmesi veya ithalatçıdan talep edilen ek bilgi ve belgelerin süresi içerisinde TAREKS’e yüklenmemesi durumunda, fiili denetim olumsuz olarak sonuçlandırılır ve sonuçTAREKS’te ilan edilir.
Kullanıcıya yapılan bildirimler
MADDE 9 –1 Kullanıcı, denetim sürecine ve sonucuna ilişkin sorgulamalarıTAREKS aracılığıyla yapar.
2 Denetim sürecine ve sonucuna ilişkin bildirimler, DışTicarette Risk EsaslıKontrol Sistemi Tebliğinin Ürün Güvenliği ve Denetimi: 2011/53 6 ncımaddesi kapsamında yapılan “Yetkilendirme Başvuruları”uygulamasında kullanıcılar tarafından beyan edilen elektronik posta adresine iletilir. Kullanıcıya ulaşmayan bildirimlerden Bakanlık sorumlu değildir.
3 Yapılan denetimde, üründe mevzuata aykırılık tespiti halinde durum ilgili gümrük idaresi ile ithalatçıya yazıyla ayrıca bildirilir.
TAREKS referans numarasının gümrüklere beyanı
MADDE 10 –1 Ürünün ithal edilebileceğine dair 15 haneli TAREKS referans numarasının gümrük beyannamesinin 44 no’lu hanesinde yer alan Bakanlığa ait alana firma tarafından kaydedilmesi zorunludur. Aksi takdirde ürünün ithaline izin verilmez.
İthalatçının sorumluluğu
MADDE 11 –1 İthalatçı, bu Tebliğkapsamında denetlensin veya denetlenmesin, ithal ettiği bütün ürünlerin her halükârda Telsiz ve Telekomünikasyon Terminal EkipmanlarıYönetmeliği dahil olmak üzere ilgili tüm mevzuata uygun ve güvenli olmasından, 29/6/2001 tarihli ve 4703 sayılıÜrünlere İlişkin Teknik Mevzuatın Hazırlanmasıve Uygulanmasına Dair Kanun uyarınca sorumludur.
2 EK-1 ve EK-2’de belirtilen ürünlerden “kısa mesaj”hizmeti verebilme özelliğini haiz cihazların, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından yayımlanan 16/5/2009 tarihli ve 27230 sayılıResmîGazete’de yayımlanan Kısa Mesaj Hizmetlerinde Türkçe Karakter Kullanımına Dair Yönetmeliğe uygun olmasızorunludur.
3 Ürünün ithaline izin verilmesi veya ürüne dair TAREKS referans numarasıoluşturulması, ürünün mutlaka mevzuata uygun ve/veya güvenli olduğu anlamına gelmez.
4 Bu Tebliğkapsamında, ürünün ithal edilebileceğine dair verilen TAREKS referans numarasıo ürünün ithalat işlemi dışında başka bir amaçla veya ürünün güvenli ve mevzuata uygun olduğunun ispatıolarak kullanılamaz.
5 Elektronik kimlik bilgisini haiz cihazların ithalatçısı, cihazların ithalatınıtakip eden 15 gün içinde gümrük beyannamesi ile birlikte elektronik kimlik bilgilerini IMEI numaraları elektronik ortamda Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuna sunar.
İdari yaptırımlar
MADDE 12 –1 Bu Tebliğe aykırıhareket edenler ile yanlışveya yanıltıcıbeyanda bulunanlar, sahte belge kullanan veya ibraz edenler veya belgede tahrifat yapanlar hakkında, 4703 sayılıÜrünlere İlişkin Teknik Mevzuatın Hazırlanmasıve Uygulanmasına Dair Kanun, 21/3/2007 tarihli ve 5607 sayılıKaçakçılıkla Mücadele Kanunu, 2005/9454 sayılıDışTicarette Teknik Düzenlemeler ve Standardizasyon Rejimi Kararının ilgili hükümleri ve ilgili diğer mevzuat uygulanır.
Yetki
MADDE 13 –1 Bu Tebliğde yer alan hususlarda uygulamaya yönelik önlem almaya ve düzenleme yapmaya, gerektiğinde ithalat işlemlerini 30/12/2011 tarihli ve 28158 sayılıResmîGazete’nin üçüncümükerrerinde yayımlanan Telsiz ve Telekomünikasyon Terminal Ekipmanlarının İthalat Denetimi Tebliğine Ürün Güvenliği ve Denetimi: 2012/8 uygun şekilde sonuçlandırmaya Bakanlık Ürün Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğüyetkilidir.
Yürürlükten kaldırılan tebliğ
MADDE 14 –1 Telsiz ve Telekomünikasyon Terminal Ekipmanlarının İthalat Denetimi Tebliği Ürün Güvenliği ve Denetimi: 2012/8 yürürlükten kaldırılmıştır.
Geçişsüreci
GEÇİCİMADDE 1 –1 Bu Tebliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce çıkışülkesinde ihraçamacıyla taşıma belgesi düzenlenmişveya Gümrük Mevzuatıuyarınca gümrük idarelerine sunulmuşolan ürünlerin ithalatı, ithalatçının talebi halinde, Telsiz ve Telekomünikasyon Terminal Ekipmanlarının İthalat Denetimi Tebliğine Ürün Güvenliği ve Denetimi: 2012/8 göre sonuçlandırılır.
Yürürlük
MADDE 15 –1 Bu Tebliğ1/1/2013 tarihinde yürürlüğe girer.
Yürütme
MADDE 16 –1 Bu Tebliğhükümlerini Ekonomi Bakanıyürütür.
Tebliğin ekleri için tıklayınız
EK-1
TELSİZ VE TELEKOMÜNİKASYON TERMİNAL EKİPMANLARI YÖNETMELİĞİ KAPSAMINDA İTHALATTA DENETİME TABİ FREKANS VE/VEYA LİSANS KISITLAMASI OLMAYAN SINIF 2 BİLDİRİM FORMU GEREKTİRMEYEN ÜRÜNLERİN LİSTESİ
GTİP
MADDE İSMİ
8517.12.00.00.11
Alıcısı bulunan verici portatif Cellular telsiz telefon cihazları
8517.18.00.00.11
Otomatik olanlar
8517.18.00.00.19
Diğerleri
8517.69.90.90.17
Alıcısı bulunan verici deniz uydu cihazları yüzer araç üzerinde gelenler hariç
8526.91.80.00.19
Diğerleri
8526.92.00.90.13
Elektro manyetik dalgalarla çalışan uzaktan kumanda cihazları remote control
EK-2
TELSİZ VE TELEKOMÜNİKASYON TERMİNAL EKİPMANLARI YÖNETMELİĞİ KAPSAMINDA İTHALATTA DENETİME TABİ FREKANS VE/VEYA LİSANS KISITLAMASI OLAN
SINIF 2 BİLDİRİM FORMU GEREKTİREN ÜRÜNLERİN LİSTESİ
GTİP
MADDE İSMİ
8517.11.00.00.00
Kordonsuz ahizeli telli telefon cihazları
8517.61.00.10.00
Hücresel ağ için olanlar
8517.69.31.00.00
Arama, uyarma veya çağırma sistemlerinde kullanılan taşınabilir alıcılar
8517.69.39.00.00
Diğerleri
8517.69.90.90.11
Alıcısı bulunan verici deniz telsiz telefon verici cihazları yüzer araç üzerinde gelenler hariç
8517.69.90.90.12
Alıcısı bulunan verici kara telsiz telefon verici cihazları
8517.69.90.90.16
Alıcısı bulunan verici telemetri cihazları
8517.69.90.90.18
Alıcısı bulunan verici amatör telsiz telefon cihazları
8517.69.90.90.22
Ortak kullanımlı Trunking telsiz cihazları abone telsiz alıcı-verici cihazları hariç
8517.69.90.90.23
Ortak kullanımlı Trunking abone telsiz alıcı-verici cihazları
8517.69.90.90.29
Diğerleri
8525.50.00.00.11
Televizyon yayınlarına mahsus verici cihazlar
8525.50.00.00.12
Radyo yayınlarına mahsus verici cihazlar
8525.50.00.00.13
Radyolink ve uydu verici cihazlar Uplink cihazları dahil
8525.50.00.00.19
Verici diğer cihazlar yüzer araçlar üzerinde gelenler hariç
8525.60.00.00.15
Alıcısı bulunan verici televizyon cihazları aktarıcılar
8525.60.00.00.17
Alıcısı bulunan verici kara radyolink veya uydu cihazları Uplink cihazları dahil yüzer araç üzerinde gelenler hariç
8525.60.00.00.29
Alıcısı bulunan verici diğer cihazlar
8526.10.00.00.12
Meteorolojik radarlar
8526.10.00.00.19
Diğerleri
8526.91.20.00.00
Telsiz seyrüsefer alıcıları yüzer araç üzerinde gelenler hariç
8526.91.80.00.11
İstikamet bulucular
8526.92.00.20.00
Sivil hava taşıtlarında kullanılmaya mahsus olanlar
EK-3
FİİLİ DENETİME YÖNLENDİRİLEN ÜRÜNLER İÇİN TAREKS’E YÜKLENMESİ GEREKEN BELGELER
1. Aşağıdaki gümrük belgelerinden eşyanın durumuna uygun olan biri veya birkaçı *
- Özet Beyan veya Taşıma Belgesi Konşimento, CMR Belgesi, TIR Karnesi Eşyanın geçici depolama statüsünde bulunması ya da tam beyanlı yaygın basitleştirilmiş usule tabi olması durumunda
- Serbest Bölge İşlem Formu, Ön Statü Belgesi Serbest Bölgede bulunması durumunda
- Önceki gümrük rejimine ilişkin Gümrük Beyannamesi Antrepo, geçici ithalat vb.
2. Fatura veya proforma fatura *
3. AT Uygunluk Beyanı EK-5 - Başka dillerde düzenlendiği durumlarda, Türkçe tercümesinin onaylı örneği ile birlikte *
4. Ek 2’de yer alan ve frekans ve/veya lisans tahsisi gerektiren ürünler için Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından onaylanmış Sınıf 2 Bildirim Formu Sınıf 2 Bildirim Formu ile onay alarak Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu internet sayfasında yayımlanan ürünler için tekrar Sınıf 2 Bildirim formu aranmaz.
5. Türkçe tanıtım ve kullanım kılavuzu
6. Ürünün 23/10/2005 tarih ve 25975 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Gemi Teçhizatı Yönetmeliği kapsamına girmesi durumunda,
- AT Uygunluk Beyanı - Sadece A.TR belgesini haiz olmayan üçüncü ülke menşeli ürünler için, İngilizce dışında bir AB dilinde ise Türkçe tercümesinin onaylı örneği ile birlikte *
* Belgelerin asılları görüldüğü takdirde, fotokopisine “Aslı görülmüştür” ibaresi iliştirilerek muhafaza edilir.
EK-4
ÜRÜN DENETMENLERİ GRUP BAŞKANLIKLARI VE GÖREV ALANLARINDAKİ GÜMRÜK VE TİCARET BÖLGE MÜDÜRLÜKLERİ
Ekonomi Bakanlığı
Bölge Müdürlükleri
Ürün Denetmenleri Grup Başkanlıkları
Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlükleri
Gümrük Müdürlükleri
İç Anadolu Bölge Müdürlüğü
Adres: Mithatpaşa Caddesi, No:18/4, Kızılay/Ankara
Tel: 0312 431 66 40, 0312 431 66 41
Faks: 0312 430 61 09
Ankara
Orta Anadolu Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü
Aksaray
Ankara
Ankara
Esenboğa
Karaman
Kayseri
Kırıkkale O.A.R.
Konya
Ürgüp
Marmara Bölge Müdürlüğü
Adres: Dış Ticaret Kompleksi, Çobançeşme Mevkii, Sanayi Caddesi D Blok, Kat:1-2, Yenibosna, Bahçelievler/ İstanbul
Tel: 0212 454 08 20, 0212 454 08 21
Faks: 0212 454 08 22
İstanbul
İstanbul Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü
A.H.L. Kargo
A.H.L. Serbest Bölge
A.H.L. Yolcu Salonu
Ambarlı
Beylikdüzü Akaryakıt
Erenköy
Halkalı
Haydarpaşa
İstanbul Deri Serbest Bölge
İstanbul Posta
Karaköy Yolcu Salonu
Pendik
Sabiha Gökçen Havalimanı
Trakya Serbest Bölge
Zeytinburnu
Batı Anadolu Bölge Müdürlüğü
Adres: Gazi Bulvarı, No:126, Kat:7, Basmane / İzmir
Tel: 0232 483 40 26
Faks: 0232 483 77 24
İzmir
Ege Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü
Adnan Menderes
Afyon
Alaşehir
Aliağa
Aydın
Çeşme
Denizli
Dikili
Ege Serbest Bölge
Foça
İzmir
İzmir Serbest Bölge
İzmir Tır
İzmir Yolcu Salonu
Kuşadası
Manisa
Uşak
EK-5
R&TTE DECLARATION OF CONFORMITY DOC
We, ……………………………………………………………………………………………
name and address of the manufacturer and/or if applicable of his authorised representative issuing the declaration
contact information
…………………………………………………………………………………………………
…………………………………………………………………………………………………
…………………………………………………………………………………………………
Declare under our sole responsibility that the product:
Product name: ………………………………………………………………........................
Trade name: ………………………………………………………………........................ .
Type or model: ………………………………………………………………........................
Relevant supplementary information: ........................................................................................
e.g. lot, batch or serial number, sources and numbers of items
to which this declaration relates is in conformity with the essential requirements and other relevant requirements of the R&TTE Directive 1999/5/EC.
The product is compliant with the following standards and/or other normative s:
SAFETY art 3.1.a: ...................................................................................................................
Based on LVD DoC: o title and/or number and date of issue of the standards or other normative s
EMC art 3.1.b: ........................................................................................................................
Based on EMC DoC: o title and/or number and date of issue of the standards or other normative s
SPECTRUM art 3. 2: ...............................................................................................................
title and/or number and date of issue of the standards or other normative s
OTHER : ....................................................................................................................................
incl. art 3.3 and vol. specs title and/or number and date of issue of the standards or other normative s
Supplementary information:
Notified body involved: ...............................................................................................
...............................................................................................
...............................................................................................
………..………………………..…………………………...
Technical file held by: ...............................................................................................
………..…………………………………………………….
………..………………………..…………………………...
………..………………………..…………………………...
Place and date of issue of this DoC: ………..………………………..………………………
Signed by or for the manufacturer: ………..………………………..………………………....
Signature of authorised person
Name in writing: ………..………………………..………………………..............................
Title: ………..………………………..………………………...................................................
EK-6
TAAHHÜTNAME ÖRNEĞİ
EKONOMİ BAKANLIĞINA
Telsiz ve Telekomünikasyon Terminal Ekipmanlarının İthalat Denetimi Tebliği Ürün Güvenliği ve Denetimi: 2013/8 uyarınca, ithal etmek istediğimiz … GTİP’li ve … isimli, … numaralı ihracat beyannamesi muhteviyatı geri gelen eşyayı, ilgili teknik mevzuatına uygun ve güvenli olmaması halinde iç piyasada satışa sunmayacağımızı veya kullanıma arz etmeyeceğimizi, aksine hareket ettiğimiz takdirde ithalata konu ürünün CIF değerinin % 60’ının bağlı bulunduğumuz vergi dairesince tarafımıza tebliğ edildiği tarihteki Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası döviz satış kuru üzerinden hesaplanacak Türk Lirası karşılığını bütçeye gelir kaydedilmek üzere ödeyeceğimizi, ödemeyi 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkındaki Kanun hükümlerine göre yerine getireceğimizi kabul ve taahhüt ederiz.
İthalatçının veya Temsilcisinin İsmi/Unvanı
Yetkili İmzalar
Tarih
İthalatçının açık unvanı ve adresi
:
İlgili gümrük idaresi
:
Gümrük Beyannamesinin tarihi ve sayısı
:
İthalatçının bağlı bulunduğu vergi dairesinin adı
:
İthalatçının vergi sicil numarası
:
İthalatçının bağlı bulunduğu oda ve sicil numarası
: